Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca Kimdir?

23.03.2024 - Cumartesi 17:14

Mehmet Akarca Kimdir?Mehmet Akarca, 21 Ocak 1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur. İlköğrenimini tamamladıktan sonra, Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesi'nden mezun olmuştur. Hukuk alanındaki akademik eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde almış ve 1986 yılında bu fakülteden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından askerlik hizmetini Kütahya'da kısa dönem olarak tamamlamıştır.
İzmir'de hakim adayı olarak mesleğe başlayan Mehmet Akarca, kariyerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bu görevler arasında Uşak/Ulubey, Van/Gevaş ve Aydın/Sultanhisar Hakimliği gibi görevler de yer almaktadır. Ayrıca, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı gibi önemli görevleri de üstlenmiştir.
18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mehmet Akarca, 21 Ekim 2013 tarihinde Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığı'na atanmıştır. Daha sonra, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından 24 Mart 2020 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlığı'na seçilmiş ve bu görevini halen sürdürmektedir.
Mehmet Akarca, evli ve iki çocuk babasıdır. Uzun yıllar boyunca yargı sistemine katkı sağlayan ve çeşitli kademelerde önemli görevler üstlenen bir isim olarak tanınmaktadır.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ