YKS Başvuru Ekranı 2024! YKS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak? 

06.04.2024 - Cumartesi 18:13

YKS başvuruları 26 Şubat'a kadar devam edecek. Sınav, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ise 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise sırasıyla 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
Sınav giriş yerleri, genellikle sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce açıklanır. Bu durumda, YKS sınav giriş yerlerinin belgelere erişimi, Mayıs ayının son haftasından itibaren başlayabilir.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler.
Sınav giriş belgesi, adayın sınava gireceği merkez, bina ve salon bilgilerinin yanı sıra fotoğrafını da içerecek şekilde düzenlenir. Herhangi bir aday, belirtilen salon dışında sınava giremez.
Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınav giriş belgelerini renkli veya siyah beyaz olarak çıktı alarak sınavda yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Belgede adayın fotoğrafının olması gereklidir. Adaylar, belge üzerindeki fotoğrafın net görünmesine dikkat etmelidirler.
Sınav giriş belgesinin ön ve arka yüzünde ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim veya işaret bulunmamalıdır. Aksi takdirde, belge geçersiz sayılabilir ve aday sınava alınmayabilir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ