YouTube'a yeni yapay zeka özelliği

06.05.2024 - Pazartesi 22:15

YouTube artık videolardaki ilginizi çekmeyen bölümleri atlamak için sürekli çift dokunmanıza gerek kalmayacak. Yeni yapay zeka destekli "İleri atla" özelliği sayesinde YouTube, kullanıcıların sık sık atlanan bölümleri daha etkili bir şekilde atlamalarını sağlayacak.
Yeni özellik, videoların en sık atlanan bölümlerini belirlemek için makine öğrenimini ve izleme verilerini kullanıyor. İzleyicinin videonun en ilgi çekici bölümlerine doğrudan atlamasını sağlıyor. Bu amaçla, videoya bir kez çift dokunmak yeterli olacak; ekranın sağ alt köşesinde kısa süreliğine ileri atla düğmesi çıkacak. Bu butona dokunduklarında, YouTube Premium rozetiyle birlikte “Genellikle geçilen bölüme atlanıyor” ifadesini içeren bir mesaj gösterilecek.
Bu özellik şu anda Amerika'da İngilizce videolar için kullanıma sunulmuş durumda. YouTube, bu özelliği yüksek görüntüleme sayısına sahip videolarla test ediyor. Yeni özellik kullanıcılar için faydalı olabilir ancak içerik üreticilerinin gelir kaybına neden olabilir ve videolardaki reklam yerleşimini etkileyebilir.

YORUM YAZ