Yüzme Dünya Şampiyonu ve Rekortmen Deniz Kayadelen Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

11.04.2024 - Perşembe 10:13

Deniz Kayadelen Kimdir?Deniz Kayadelen, 11 yaşındayken Türkiye'ye yerleştikten sonra yüzme kariyerine Yeşilyurt Spor Kulübü'nde başladı. Frankfurt doğumlu olan Kayadelen, spor yaşamına Bakırköy Ataspor Kulübü'nde devam etti. Sporun yanı sıra iş hayatına da aktif olarak katılan Kayadelen, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazanmış, dünya şampiyonu unvanına sahip bir yüzücüdür. İlk kez Buz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Kayadelen, 3 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak ülkesini gururlandırmıştır. Ayrıca, Robben Adası'ndan Cape Town'a kadar olan mesafede büyük beyaz köpekbalıklarının bulunduğu aşırı soğuk sularda yüzerek ve İngiliz ve Kuzey kanallarını geçerek dikkatleri üzerine çekmiştir.
Türkiye'de kendi yaş kategorisinde 200 metre kelebek ve 1500 metre serbest yüzme dalında rekortmen olan Kayadelen, açık su yarışlarında da dünya genelinde ilk ona girmiştir.
Deniz Kayadelen, "Limitlerin Ötesinde" adlı kitabın yazarıdır ve yaşamını Almanya, Türkiye, Güney Afrika, İngiltere ve İsviçre gibi farklı ülkelerde sürdürmüştür. Bugün ise iş hayatına Zurich'de devam etmektedir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ