Zilkade ayı ne zaman başlayacak, faziletleri neler? (2024 dini günler takvimi)

08.05.2024 - Çarşamba 14:14

Peygamber İbrahim ve İsmail devrinden beri, Zilkade ayı dahil olmak üzere dört ay boyunca her türlü kötülük, saldırı, zulüm ve savaş yasaklanmıştır. Hz. Muhammed'in (s.a.v) Hadis-i Şerif'ine göre, Zilkade ayında üç gün oruç tutana, Allah 900 senelik oruç sevabı yazar.
2024 ZİLKADE AYI NE ZAMAN?2024 yılında Zilkade ayı, 9 Mayıs 2024 Perşembe günü başlayacak ve 7 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.
ZİLKADE AYININ FAZİLETLERİZilkade ayı, Ramazan Bayramı sonrası gelir ve yoğun maddi ve manevi ibadetlerin ardından gelen güzel bir aydır. Haram aylardan biri olması, Zilkade ayının faziletlerine büyük katkı sağlar. Bu ay, Zilhicce, Muharrem ve Recep ile birlikte dört tane Haram aydan biridir.
Mübarek aylar olarak bilinen Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep aylarında her türlü kötülük, saldırı, zulüm ve savaş yasaktır. Bazı kaynaklarda, Zilkade ayında önemli olaylar da yaşanmıştır. Hz. İbrahim ile İsmail'in Kâbe'nin temellerini yükseltmesi, denizin Hz. Musa için yarılması gibi olaylar bu ayda gerçekleşmiştir.
Ayrıca, İbn Abbas'ın, Kur'an'da geçen "Musa'ya otuz gece vade verdik" ifadesini Zilkade ayı olarak yorumladığı da bilinmektedir. Bu nedenle, Zilkade ayı Müslümanlar için önemli bir fırsat ve bereket zamanı olarak kabul edilir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ