CHP’li milletvekili isyan etti !

22.07.2023 - Cumartesi 12:41

CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, artan yoksulluk ve derinleşen ekonomik kriz ile ilgili basın açıklaması yaptı. Türkiye’de nüfusun yarısından fazlasının açlık sınırının altında yaşadığını ve yurttaşların yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Ayça Taşkent yoksulluğa dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. Taşkent'in açıklamaları şöyle;

"YOKSULLUK BÜYÜK BİR SORUN HALİNE GELDİ"

Taşkent, yoksulluğun büyük bir sorun haline geldiğini söyleyerek, "Bugün Türkiye’de yoksulluk toplumun her yaş grubu için büyük bir sorun haline geldi. Çocuklar beslenemiyor, gençler iş bulamıyor, emekliler geçinemiyor. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi'nin raporuna göre, nüfusun yüzde 37,6'sı olan 32 milyon 150 bin kişi yoksulluk, nüfusun yüzde 60,4’ü olan 51 milyon 600 bin kişi de açlık sınırının altında yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Hergün yeni zamlarla uyanır olduk !

Taşkent, "İktidarın yanlış ekonomi politikaları ve bu konudaki ısrarı ekonomik krizi derinleştirdi. Her gün yeni zamlara uyanır olduk. Sosyal devlet ilkesini ise 21 yılda delik deşik ettiler. Sosyal politikalarda yarattıkları bu çöküş, toplumu yoksulluğa ve açlığa mahkûm etti. İnsanlar gıdaya bile ulaşamıyor. Türkiye’nin 14,8 milyonu yeterli gıda tüketemiyor. Türkiye Çocuk Araştırması 2022 Raporu’na göre, peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerini her gün tüketemediği belirtilen çocukların oranı yüzde 42,2, et, tavuk veya balığı her gün tüketmediği belirtilen çocukların oranı yüzde 87,3." sözlerini kullandı.

“Artık ne koyacaklarını bulamıyorlar! "

Taşkent yaptığı açıklamada ;

"Anne babalar çocukların beslenme çantalarına artık ne koyacaklarını bulamıyorlar. Öğretmenler çocukların okulda açlıktan baş ağrısı çektiklerini söylüyorlar. Derin bir yoksulluk ile karşı karşıyayız. Bu yoksulluk her yaş grubundan insanı etkiliyor. Bebek ölümleri, çocuk hastalıkları görüyoruz. Genç intiharları ile karşılaşıyoruz. 65 yaş üstü yurttaşlarımız çalışmak zorunda kalıyor ve iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. Sosyal politika ve yoksulluk politikasının düzenlemesi ve yurttaşlarımızın bu sarmaldan kurtarılması gerekiyor" dedi.

YORUM YAZ