170 milyon TL kredi çekme yetkisine şerh konuldu! Hürriyet: Kenarda dursun diye çekiyoruz

07.05.2024 - Salı 17:14

CUMHUR İTTİFAKI ŞERH KOYDUİzmit Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı bugün İzmit Belediyesi’de gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığında gerçekleşen mecliste 22 gündem maddesi görüşüldü. Fevziye Camii umumi tuvaletinin 2026 yılında bitecek olan ihalesinin iptal edilmesi oy birliği ile kabul edildi. İzmit Belediyesi’nin 170 milyon TL kredi çekme talebi ve SARBAŞ’a aktarılacak olan 25 milyon TL sermaye arttırımına AK Parti ve MHP Meclis Üyeleri şerh koyarken maddeler oy çokluğu ile meclisten geçti.
BELİRSİZLİK SEBEBİ İLE ŞERHİzmit Belediyesi’nin 170 milyon TL kredi çekme yetkisi istemesine şerh koyma sebeplerini anlatan MHP’li meclis üyesi Okan Karagöz, “Verdiğimizin şerhin sebebi, çekilecek olan kredinin ne zaman çekileceğinin belli olmaması. Komisyondan bilgi istediğim arkadaşlarım bana bilgi vererek peyderpey çekileceğini söylemişlerdi. Taşıt alımı ve iş makinesi alımından bahsediliyor. Aynı zamanda devam projeler için denilmiş, bizlerde hangi projeler olduğunu bilmiyoruz. Bu konuda İzmit Halkını bilgilendiriyoruz” dedi.
KENARDA DURSUN DİYE KREDİ ÇEKECEĞİZHürriyet, Karagöz’ün şerh koyma gerekçesine cevap vererek şunları söyledi: “İller bankası şu an nakit olarak hiçbir belediyeye kredi vermiyor. Bizlerde özel bankalardan çekmek durumunda kalıyoruz. Biz ne olur olmaz kenarda dursun diye çekiyoruz. Belki bu 170 milyondan 1 kuruş bile kullanmayacağız. 1 yıl sonra bizim aldığımız araçların kredisi bitecek. Belki yeni bir araç almak hasıl olacak. Eğer kredi açılırsa ve şartları belli olursa mecliste bilgilendirme yapacağız.”

YORUM YAZ