Atıklardan robot yapıp, ‘Sıfır Atık’ konseri verdiler

05.06.2024 - Çarşamba 15:14

Körfez Kaymakamlığı, Körfez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda program gerçekleştirildi. Programa; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erdemiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
ÇEVRE ÖDÜLLERİ VERİLDİDünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde 2024 yılı boyunca devam eden atık pil ve bitkisel atık yağı toplama yarışmalarında dereceye giren okullara teşekkür belgesi verildi. 2024 yılı içerisinde en çok atık pil toplayan okul Fatih İlkokulu olurken, en çok bitkisel atık yağı toplayan okul ise Tüpraş İlkokulu oldu.
 
ATIK METARYELLER DEĞERLENDİRİLDİÇevre bilincinin önemini anlatmak amacıyla düzenlenen programda, okul öğrencilerinin hazırladığı gösteriler büyük beğeniyle izlendi.  Öğrencilerin ilk olarak anaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘’ Sıfır Atık’’ defilesiyle başladı. Ardından ritim grubunun atıklarla materyallerle yaptığı ritim davulları ve zillerle devam eden programda pandonim gösterisi, folklorik dans gösterisi ve öğretmen korosu yer aldı. Büyük ilgiyle izlenen öğrenciler ayakta alkışlandı.
ATIK SERGİSİ GEZİLDİÖğrenciler tarafından bin bir emekle hazırlanan sıfır atık ve çevre konulu atık sergisi gezildi. Protokol üyeleri tarafından yapılan sergi açılışı adeta büyüledi. ‘’ Yapılan her işte ayrı bir emek var’’ diyen Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, “Çevre bilinciyle büyüyen ve bu sergiye emek veren herkesi canı gönülden kutluyorum’’ dedi.
GELECEĞİMİZ İÇİN ÇEVREMİZİ KORUYALIMSaygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar; “Dünya genelinde çevrenin önemi çok büyüktür. Dünyamız için ve bizim geleceğimiz için çevremizi korumamız gerekir. Çevre ve atık konusunda hepimiz duyarlı olup, atıklarımızı çöpe atmamalıyız” dedi.
Kaynak: Basın Bülteni

YORUM YAZ