Başkan Tever çok kızdı !

27.07.2023 - Perşembe 11:22

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Kaynarca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu görevden alınmazsa rest çeken ve toplu istifa etmeyi düşünen AK Partili Kaynarca Belediye Meclis üyeleri ile görüşecek. Tever ardından olayın hedefindeki Belediye Başkanı Murat Kefli ve Akgünoğlu ile de görüşme yapacak.

Kaynarca'da bir süredir hakkındaki iddialar nedeniyle hedefte olan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu'nun görevden alınmasını isteyen AK Partililer ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının başkanları, geçtiğimiz ay belediye meclis toplantısı öncesinde Başkan Murat Kefli ile görüştü.

Kefli, kararını açıklamak için 1 ay süre isterken 3 Ağustos'taki meclis toplantısını işaret etti.

MEDYABAR da3 Ağustos'a kadar Ali Akgünoğlu'nun görevden alınmaması durumunda AK Parti ilçe başkanı Ahmet Köseoğlu ile birlikte 5 belediye meclis üyesinin, Muhtarlar Derneği Başkanının, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve başka isimlerin toplu istifa resti çektiğini yazdı.

Edinilen bilgilere göre Tever bugün belediye meclis üyesi 5 isim ve AK İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu ile bir araya gelecek. Başkan Tever, AK Partililerle Kaynarca’daki durum için detaylı bilgi alışverişinde bulunacak.

İl Başkanı Tever sonrasında da Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve görevden alınması istenen yardımcısı Ali Akgünoğlu ile de görüşme yapacak.

Partililerin görüşü sonrası Başkan Tever’in Ankara ile iletişime geçmesi beklenirken 3 Ağustos tarihine kadar net bir karar verilmesi bekleniyor.

BU KARE ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Kaynarca’daki olaylar yeni başlamıyor. Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu ve AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu’nun ilçede bulunan bir kahvehaneye belediyeye ait siyah plakalı araçla giderek, neredeyse her akşam ‘okey’ oynaması ilçedekilerin gözünden kaçmadı.

Bu kare ise 14 Mayıs seçimlerinden sadece 11 saat önce çekildi. 14 Mayıs günü seçim varken belediye başkanının, başkan yardımcısının ve AK Parti İlçe başkanının kahvehanede ‘okey’ oynaması vatandaşlardan tepki çekerken “Hiç mi ilgilenmeniz gererken bir şey yok? Ertesi gün seçim var. nasılsa reisin adı yüzde 70 ol almaya yetiyor” söylemlerini beraberinde getirdi.

Etiketler
YORUM YAZ