Bayramda Toplu Ulaşım Ücretsiz mi? Kurban Bayramı'nda Otobüs, Metro, Metrobüs, Vapur ve Marmaray Ücretli mi?

06.06.2024 - Perşembe 11:13

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla birlikte toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı merak konusu oldu. Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve arefe günü 15 Haziran Cumartesi olarak idrak edilecek. Peki, Kurban Bayramı süresince otobüs, metro, metrobüs, vapur ve Marmaray ücretsiz mi olacak?, 700 Bayramda bedava mı?, Arefe günü toplu taşıma ücretsiz mi?, Istanbul'da Kurban Bayramda ulaşım bedava mı?, 2 Temmuz ulaşım ücretsiz mi? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde... 
İstanbul'da Bayramda Toplu Ulaşım Ücretsiz mi?İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı dolayısıyla alınacak tedbirleri ve toplu ulaşım düzenlemelerini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, bayram süresince toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağına dair bilgiler verildi. İşte detaylar:
Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs, vapur ve Marmaray ücretli mi, ücretsiz mi? olacak sorusunun cevabını İBB duyurdu.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin 16-19 Haziran tarihleri arasında 4 günlük Kurban Bayramı süresince İBB’ye ait toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabileceği belirtildi. Bu düzenleme kapsamında:
İETT: Otobüs seferleri bayram boyunca ücretsiz olacak.Metro İstanbul: Metro ve tramvay seferleri ücretsiz hizmet verecek.Şehir Hatları: Vapur seferleri ücretsiz olacak ve gerekli hallerde ek seferler konulacak.İBB Deniz Taksileri: 7/24 hizmet vermeye devam edecek.Vapur Kafeleri: Bayram boyunca Kuzguncuk, Moda, Kadıköy, Beşiktaş ve Çubuklu Arabalı Vapur İskelelerindeki kafeler hizmette olacak.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ