Belediye, ‘Yapabilirsin’ kitabına kaç TL ödedi?

06.06.2024 - Perşembe 19:14

Değerli okurlarım,
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i, belediyeyi zarara uğrattığı, kamuoyunu yanılttığı, bilgi kirliliğine neden olduğu için eleştiriyorum.
Her seferinde, CHP önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir siyasetçinin harcadığı paranın, yaptığı hizmetin hesabını vermek onur ve gururdur. Belediye başkanının parayı nereye harcadığını vatandaş bilmek zorunda” sözünü hatırlatarak esnafa olan borçlarını açıklamaya çağırıyorum.
6 Temmuz 2020’de “Göreve başladığımızdan buyana esnaf ve müteahhitlere olan toplam 51 milyon 133 bin TL borcun tamamını ödedik” sözünü hatırlatarak belediyeye fatura kesen esnafın başlattığı “İlamsız İcra Takibi” ve toplam rakamı açıklamasını bekliyorum.
Beş yıl boyunca “Kapı duvar” olan, “sükut ikrardandır” deyip cevap veremeye cesaret edemeyen Başkan Hanım, önceki gün onlarca iddia arasından seçtiği üçü ile ilgili avukatı aracılığıyla “tekzip” gönderdi.
Yapmadığım bir işi yaptım, noter kanalıyla gönderilen açıklamayı kullandım.
Ama 8 Mayıs’ta yazığım, 2023 ve 2024 yıllarında belediyeye fatura kesen esnafın Kocaeli, İstanbul Anadolu Yakası, Gaziantep icra dairelerine açtığı “İlamsız İcra Takibi” rakamlarını açıklayamadı.
Dahası var. İzmit Belediye Başkanlığı Vekili Av. Selin Evren de gönderdiği düzeltme metnine yazdığı, “İş bu haber metninde ele alınan hiçbir beyan somut gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemizin 90 milyon TL borcu olduğu, borçların ödenmediği hususu tamamen gerçeğe aykırıdır” cümlesiyle alacaklıların, avukatların, icra mahkemeleri görevlilerinin aklıyla dalga geçmiş!
MUHAMMED YASİN OLAYIDeğerli okurlarım,
İzmit Belediye Başkanlığı Belediyespor Gençlik Kulübünden ve Muhammed Yasin Konyalı’dan başlayalım.
“Yasin isimli sporcunun 12.155.00 USD alacağı olduğu hususunda gerçeği yansıtmayan asılsız iddialardan biridir. Tamamen asılsız iddialardan oluşan iş bu yazının tarafımızca kabulü mümkün değildir” açıklamasına ne demeli?
Neymiş efendim, ben yazımda Muhammed Yasin Konyalı’dan İzmit Belediye Başkanlığı Belediyespor Gençlik Kulübü yöneticisi olarak değil de
sporcu olarak bahsetmişim.
Ne var bunda?
İzmit Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğünce hazırlanan “2023 Yılındaki İlamsız İcra Takipleri” Listesinin 54. Sırasında alacaklı Muhammed Yasin Konyalı, avukatı Hakan Tuzcuoğlu, dosya no Kocaeli İcra Dairesi 2023/136396, Alacak Konusu sporcu alacağı, Tutarı 12.155.00 USD yazıyor.
İzmit Belediyesi ile ilgisi yoksa “2023 Yılındaki İlamsız İcra Takipleri” listesinde ne işi var?
Muhammed Yasin Konyalı “yönetici mi sporcu mu” tartışmasına girmek yerine İzmit Belediyesi listesinde yer alan 12.155.00 USD borç doğru mu değil mi ona cevabını versin.
Listede gördüğünü yazan beni değil, listeyi düzenleyen Hukuk İşleri yetkililerini sorgulasın!
“YAPABİLİRSİN” KİTABIDeğerli okurlarım,
Gelelim asıl konumuz gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun yazdığı “Yapabilirsin” kitabına.
Önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe gidelim, “Yapabilirsin” kitabı yazarı, belgeselin yapımcısı ile Başkan Hürriyet’in söylediklerini hatırlayalım.
Hürriyet, “Sevgili Tuluhan Tekelioğlu, Yapabilirsin belgeseli ülkemizin dört bir yanından günümüzdeki cesur kadınların hayat hikayelerini anlatıyor. Bu hikayeler, sadece hayatta kalma mücadelesi değil, aynı zamanda umut ve ilham kaynağı. Kadınların karşılaştığı zorlukları ve başarılarını gözler önüne seriyor. Böylesine güzel bir çalışma için tüm kadınlar adına Tuluhan Tekelioğlu’na teşekkür etmek istiyorum.”
Tekelioğlu, “İzmit’in en büyük farkı, belediye başkanının güçlü bir kadın olması. Sevgili Fatma Kaplan Hürriyet, umarım yüzlerce kadına ilham olur, daha çok kadının siyasete girmesine öncülük eder.”
8 Mayıs’ta “Yazılı ve görsel medyada başarılı haberlerle projelere imza atan, sosyal içerikli belgesellerle dünyada ve Türkiye’de ünlenen Tekelioğlu’nun yaklaşık 35 bin TL alacağını tahsil edemeyince İzmit Belediyesi hakkında İcrada alacaklı davası başlattığı iddialarını” yazmıştım.
Benimkisi bir iddia idi. Gazeteci Tekelioğlu sosyal medya hesabından, Başkan Hürriyet tekzip göndererek düzeltme haklarını kullandılar.
Ama “Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu’nun ‘Yapabilirsin’ kitabı için benim 35 bin TL yazdığım, doğrusu 34 bin 300 TL’yi İzmit Belediyesi kime ne karşılığı ödedi?” sorusunun cevabını kimse vermedi, vemedi.
Hürriyet, unutmuş olabilir, İcra Mahkemelerinde açılan yüzlerce Alacak İcra Takip dosyası arasında olup olmadığını hatırlamayabilir. Anlatayım;
BİR: Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu, Başkan Hürriyet’in konuğu olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi 1 Mart 2024 tarihinde 350 adet “Yapabilirsin” kitabı karşılığı M.Ş. tarafından İzmit Belediyesine tanesi 98 TL’den toplam 34 bin 300 TL fatura kesmiş.
İKİ: Fatura bedeli ödenmeyince Av. B.B. 30 Nisan 2024 tarihinde Kocaeli İcra Mahkemesi Müdürlüğü tarafından 1 Mart 2024 tarihli fatura alacağı 34 bin 300 TL için İlamsız Takiplerde Ödeme Emri çıkartmış.

Gelelim cevap bekleyen sorulara:Bir: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in konuğu olan, “Yapabilirsin Belgeseli” ile İzmitlilerle buluşan gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu’na herhangi bir ödeme yapılmış mı, yapılmışsa kaç TL?
İki: 1 Mart 2024 tarihinde 350 adet “Yapabilirsin” kitabı karşılığı M.Ş. tarafından İzmit Belediyesine kesilen tanesi 98 TL’den toplam 34 bin 300 TL faturadan kitabın yazarı Tuluhan Tekelioğlu’nun bilgisi var mı?
Üç: M.Ş tarafından kesilen, Av. B.B. tarafından İlamsız Takiplerde Ödeme Emri çıkartılan 34 bin 300 TL alacakla ilgili İzmit Belediyesi ödeme yaptı mı, yaptıysa hangi tarihte?
SONUÇ: “Ben Allah’tan korkarım, adaletli ve şeffaf davranıyorum” diyen İzmit Belediye Başkanı söylediği gibi Allah’tan korksaydı, şeffaf davranmış olsaydı beş yıldır sorduğumuz sorulara cevap verir, kamuoyunun doğru bilgilendirir, bilgi kirliliğine neden olmazdı.
Bugünlük bu kadar.
Önümüzdeki günlerde İzmit Belediyesi ve Başkanı Hürriyet’in kabul etmediği esnafın kestiği, ödenmediği için açtıkları Alacaklı İcra Takip dosyalarını yazmaya devam edeceğim.

YORUM YAZ