Bu güzelliği görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar

02.08.2023 - Çarşamba 07:53

Sakarya’nın saklı cenneti olan Doğançay Şelalesi, her mevsim farklı güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapalı olan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.
Marmara Bölgesi’nin en gözde turistik bölgelerinden biri olan Sakarya her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Sakarya’nın Geyve ilçesinde bulunan Doğançay Şelalesi de gezilecek yerler listesinin en üst kısımlarında yer alıyor. Şehir merkezine yaklaşık 32 kilometre ve Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan D-650 karayoluna ise 10 kilometre uzaklıkta bulunan Doğançay Şelalesi her mevsim güzelliğiyle büyülemeye devam ediyor. Kayalıkların içinde gizlenmiş olan doğa harikası şelale, doğal yapısı ve yeşilin tüm tonlarıyla adeta kendine hayran bırakıyor. Doğa yürüyüşü yapmaktan keyif alan ve manzaranın tadını çıkarmayı seven herkesin ziyaret etmek isteyeceği şelalenin suyunun serinliği ise yaz aylarında vatandaşın vazgeçilmezi oluyor.
Sakarya’nın en gözde turistik mekanlarından biri haline gelen ve zorlu yoluna rağmen oldukça rağbet gören Doğançay Şelalesi’ne ulaşabilmek için kullanılan toprak yol ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından dökülen beton ile yenileniyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapalı olan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor. Kısa süre içerisinde tamamlanması beklenen yol çalışması ile birlikte vatandaşların ‘saklı cennet’ olarak tabir edilen bölgeye daha kolay ulaşılması hedefleniyor. Kızılkaya Mahallesinden başlayan şelale, Maksudiye ve Doğançay’ı geçerek Sakarya Nehri’ne dökülüyor.

YORUM YAZ