Büyükakın: Kocaeli’de 2 kadından 1’i KO-MEK’te eğitim alıyor

04.06.2024 - Salı 13:13

İZMİT İLÇE SERGİSİKocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının (KO-MEK) 2023 - 2024 eğitim ve öğretim yılı kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ilçe sergileri 10 ilçede tamamlanmıştı. Bugün İzmit KO-MEK kursiyerlerinin eserleri Mevlana Kültür Merkezi’nde sergilendi. 28 bin kursiyerin 2 bin eserinin yer aldığı sergiye katılım sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “910 bin kursiyer eğitim aldı, tek kişi olarak aldığımız da ise 600 bin civarında kursiyerimiz var. Kurslarımıza devam eden kursiyerlerimizin yüzde 80’i Kadın. Bu da Kocaeli’de ki nüfusa baktığımızda Kocaeli’deki her 2 kadından 1’i kurslarımıza gelmiş” dedi.
12 YILDA 30 KURS12 yılda 30 kursa katılım sağlayan KO-MEK kursuna katılım sağlayan kursiyer Muhammet Hamzaoğlu, şunları söyledi: “Arkadaşlarım bana okuma hastalığına yakalanmışsın diyorlar. Çocuk gelişim kursu da dahil birçok kursa geldi. KO-MEK kurs öğretmenlerime de teşekkür ediyorum.”
2 KADINDAN 1’İKO-MEK’in birçok sosyal sorumluluk projesine emek verdiğini söyleyen Büyükanın ise şunları söyledi: “Fakir sofralarına KO-MEK hurması ile yer aldınız. 910 bin kursiyer eğitim aldı, tek kişi olarak aldığımız da ise 600 bin civarında kursiyerimiz var. Kurslarımıza devam eden kursiyerlerimizin yüzde 80’i Kadın. Bu da Kocaeli’de ki nüfusa baktığımızda Kocaeli’deki her 2 kadından 1’i kurslarımıza gelmiş. Zaman zaman ise kurslarımız rehabilitasyon imkanı sağlıyor. Amansız hastalıklar ile mücadele edenlerin kötücül fikirleri unuttuğunu dinledim.
FİLİSTİN MESELESİBazı kursiyerlerimiz ileri düzey başarılar ortaya koyuyorlar. Hala istediğimiz düzeyde olmasada ev ekonomisine de katkı sağladık. KO-MEK’in başka konuda da katkı sağlanmasına ihtiyacımız var. Bu da yakalarımızda sembolize edilen Filistin meselesi. Dünyanın kör sağır kaldığı bir mesele. Katliamların toplam sayısı 80 bine yaklaştı. Ben konuşurken bir yandan yüzlerinize bakıyorum ve duygunun geçmediğini hissediyorum. O ölen çocuklar sizin evladınız olsaydı, sizin eşiniz öldürülmüş olsaydı ne hissederdiniz. Gözünüzü kapatın bunu düşünün. İnsan kendi başına gelmedikçe bilmiyor.”
3 DAKİKA SESSİZMevlana Kültür Salonu’nda düzenlen sergiye katılanlara 3 dakika sessiz olmalarını söyleyen Büyükakın, İnsanlık için 3 dakika çok değil. İnsanlık o kadar duygusuz bir dönemden geçiyor ki petrol gemisi karaya oturup petrol denize yayıldığında petrole bulanan kuşa göz yaşı akıtan dünya denizin kıyısına cansız bedeni vuran bebeğe ağlayamıyor. Zamanımız öyle bir zaman ki duygularımız alınmış bir zaman. Vicdan sızlamayan hissetmeyen bir insanlık ortaya çıktı. Eğer biz bu topraklarda bulunmanın bilincini unutursak iş başka yere gidecektir.”

YORUM YAZ