Devlet’ten çocuğu olanlara destek !

23.07.2023 - Pazar 12:17

Geçim sıkıntısına ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde devlet bir kez daha devreye girerek çocuklu ailelere maddi yardımda bulundu. Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardım programı başlatıldı ve uygun ailelere mali gereksinimlerine bağlı olarak aylık 3.874 TL ödenek sağlandı. Peki bu desteği kimler, nasıl alabilir? İşte tüm ayrıntılar…

Hükümetten maddi desteğe ihtiyacı olan çocuklu ailelere müjde! Çocuk başına aylık sosyal yardım ödemeleri için başvuru süreci resmen başladı. İşte tüm detaylar.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ DEVLET YARDIMI
Ocak 2023'te yapılan son ayarlamalar kapsamında sosyal destek ödemelerinin miktarı artmış ve bu eğilim Temmuz ayında enflasyona dayalı bir ayarlama ile devam etmiştir. Asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışların ardından devlet, Sosyal Ekonomik Destek ödemeleri de dahil olmak üzere sosyal yardım tutarlarını yükseltti. SED yardımı için revize edilen rakamlar aşağıdaki gibidir:

Anaokuluna giden çocuğu olan aileler için daha önce 2.059 TL olarak belirlenen SED yardımı 2.421 TL'ye yükseltildi. Ortaokula devam eden çocuğu olan ailelere daha önce 3.090 TL olan yardım 3.632 TL'ye yükseltilmiştir. Liseye giden çocuğu olan aileler için SED ödeneği 3.295 TL'den 3.874 TL'ye yükseltilmiştir. Yükseköğrenime devam eden çocuğu olan aileler, daha önce 3.078 TL olan aylık yardım miktarını önemli ölçüde artırarak 4.358 TL'ye yükseltecek.

SED YARDIMI İÇİN BAŞVURU SÜRECİ VE ŞARTLARI
Aile Bakanlığı, SED yardımı için başvuru koşullarını ana hatlarıyla belirlemiştir. Aileler aynı hanede yaşayan en fazla iki çocuk için yardım başvurusunda bulunabilecek. Başvurular, İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsi olarak yapılabileceği gibi internet üzerinden e-devlet kapısından da elektronik olarak yapılabilecek. Başvuruyu tamamlamak için aşağıdaki belgeler gereklidir:

Usulüne uygun doldurulmuş dilekçe.

TC Kimlik Numarası beyanı.

Sağlık raporu (gerekli ise) ve öğrenci belgesi.

Varsa İş-Kur'a ve meslek kurslarına başvuruları gösteren belgeler. Meslek kuruluşu doğrulama amacıyla daha fazla bilgi ve belge talep edebilir. Başvuran ailelerin devlet yardımına hak kazanabilmeleri için mali ihtiyaçlarına dair kanıt sunmaları esastır.

YORUM YAZ