Ezan Duası Okunuşu, Ezan Duası Türkçe Anlamı Meali, Arapça Yazılışı ve Faziletleri

26.04.2024 - Cuma 18:26

Ezan, kelime anlamıyla ''bildirmek, çağrıda bulunmak ve duyurmak'' demektir. İslam dininde namazların geldiğini duyurmak için okunur. Minarelerden okunan ezanı okuyan kişiye müezzin denir. Ezan okunurken ve ezan bittikten sonra okunacak dualar da pek çok kişinin araştırdığı bir konudur. Ezan duası da bu noktada merak edilen konular arasında yer alır.
Ezan Duası Nedir?
İslam alemi için ezan çok önemli bir yerdedir. Müslüman alemine namaz vakitlerini duyurmak için okunan ezan hakkında hadis kaynaklarında da birçok bilgi vardır. Ezan okunduğu sıra ise pek çok kişi ezan duası için araştırma yapar. Ezan duası, ezan okunduktan sonra çoğu kişinin aklına gelen konulardandır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı zamanlarında namaza çağrıda bulunmak amacıyla okunur. Ezan okunurken ilk olarak ezanı dinlemek ardından dua etmek isteyenler ezan duası okunuşu ve anlamı için araştırma yaparlar. Ezan duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Ezan Duası OkunuşuEzan bütün Müslüman alemini namaza çağırırken ezan duası okunur. Ezan duası Türkçe okunuşu aşağıdaki gibidir.
"Allahumme Rabbe hazihidda vetit tamme. Vesselatil kaimeti ati Muhammedenil vesilete velfazilete veddereceter refiah. Vebashu makamen Mahmudenillezi veadte. İnneke la tühlifül miad."
Ezan Duası Türkçe Anlamı (Diyanet Meali)Ezanın anlamı, İslam dünyasının merak ettiği ve araştırmaya koyulduğu bir konudur. Ezan duası Türkçe anlamı ile çok değerli erdemler öğretir. Ezan duası ve anlamı bu nedenle çok kıymetlidir. İşte ezanın Türkçe anlamı aşağıdaki gibidir.
"Rabbim! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Allah’ı, Muhammed'e vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver. O'nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud'a ulaştır."
Ezan Duası Arapça OkunuşuEzan duasının Arapça okunuşu da Türkçe okunuşu gibi merak edilir. Ezan duasının Arapça okunuşu aşağıdaki gibidir.
Ezan Duasıyla Beraber Okunabilecek DualarEzan okunurken dua okumak erdem sahibi kimselerin yaptığı davranışlar arasında yer alır. Ezan bitince okunan dua, ezan duasıdır. Ezan okunduktan sonra okunan dua olan ezan duası, ezan duası ile birlikte okunacak dualardandır.
Ezan Duası FaziletiEzan okunurken müezzin ile birlikte ezanı tekrarlamanın fazileti, İslam aleminin en değer verdiği erdemlerden biridir. Resûlullah bir hadis-i şerifinde, "Her kim ezan sesi işittiği zaman, müezzin ile beraber hafifçe okusa, her harfine bin sevap verilir, bin günahı mahvolur" demiştir. Ezandan sonra okunan dua, faziletli bir dua olarak bilinir ve gönülden okunur. Müezzin ile birlikte ezanın tekrar edilmesi değerli bir erdemdir. Ezandan sonra salevât getirilerek ezan duâsı okunması Müslümanlar için kıymetlidir.
Kaynak: haber merkezi

YORUM YAZ