FETÖ içinde elebaşının yeğeninin itirafları sonrasında çatlak büyüyor

06.06.2024 - Perşembe 09:06

Elebaşı Fetullah Gülen'in küçük kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Ebuseleme, sosyal medyada çeşitli açıklamalar yapmaya devam ederken, örgüt içinden değişik tepkiler alıyor. Bazıları itiraf olarak görülen paylaşımlar sonrası firari FETÖ mensubu Önder Aytaç ile Gülen'in özel doktoru Kudret Ünal, Emre Uslu ve Ekrem Dumanlı gibi isimler karşı karşıya geldi.

Türkiye'den 2014'te firar ederek ABD'ye yerleştiği bilinen Eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi Aytaç, Ebuseleme Gülen'in itirafları sonrasında sosyal medya hesabı X'ten, Ünal'ın "Susan kurtulur" şeklindeki paylaşımına, "Söz gümüşse sükut altındır. Sözü altın olanın sükutu intihardır." ifadeleriyle yanıt verdi.

İkinci paylaşımında, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hadisini nereye koyacaksınız?" ifadesini kullanan Aytaç, devamında, popüler bir şarkının sözlerini kısmen değiştirerek şiir formunda bir paylaşımla Ünal'ın "susma" uyarısını hicvetti.

FETÖ üyesi olduğu tahmin edilen bazı hesaplar ise Kudret Ünal'ın bu ihtarına küfürlü sözlerle cevap verirken, Ebuseleme Gülen'in itiraflarını kendi sayfalarında tek tek paylaştı.

Aytaç, FETÖ'ye ait eski Zaman gazetesinin Genel Müdürü Ekrem Dumanlı'ya da benzer göndermelerde bulundu.

Aytaç, "Şer ekibi medya başı Ekrem'e" hitabıyla başladığı diğer bir paylaşımında, "Ekrem Dumanlı utanmadan bazıları için 'sosyal medyadaki şer ekibi' demiştir. İtikadımca şer ekibinin başı Ekrem'dir. Emre Uslu da sözde hep tarafsız biri midir?" ifadelerine yer verdi.

FETÖ'cü Uslu, Aytaç'ı engelledi

Uzun süredir, örgüt içinde yaşanan anlaşmazlıkların tartışılmasını isteyip kendine ulaşmak isteyenler için e posta adresini profiline iliştiren Önder Aytaç, X hesabında açtığı sohbet odasında, Ebuseleme Gülen'in itiraflarını inandırıcı bulmadığını belirten FETÖ firarisi Emre Uslu'yu hedefine aldı.

Aytaç, FETÖ'nün üst karar mekanizması "Âli Heyet" üyesi Barbaros Kocaoğlu'nun "Ebuseleme Gülen'in iddialarının gerçek olmadığı" ifadelerini paylaşmasının ardından Uslu'yu "yalancılıkla" suçlayarak, "Siyasilerle ilgili kirli oyunlar yaptırtan ve buna sponsor olan MÖZ (Mustafa Özcan), sosyal medyada sözde hizmeti destekleyen kirli organize yapılar için de nasıl destekler veriyordur?" ifadelerine yer verdi.

Emre Uslu'nun, bu ifadeler sonrasında Aytaç'ı engellediği anlaşıldı.

Aytaç bunun üzerine konuyla ilgili, "Hoşgörü uzmanı, cemaat konularının bilirkişisi, hizmet üst tepe yönetiminden anında açıklamalar alan, 27 yıllık dostum, sosyal medyada bir çete ile birlikte hareket eden Emre Uslu beni bloklamış." sözlerini içeren bir paylaşımda bulundu.

YORUM YAZ