Giray Altınok Kimdir? Giray Altınok Aslen Nereli, Kaç Yaşında?

09.05.2024 - Perşembe 19:13

Giray Altınok Prens dizisiyle ünlenmesinin ardından son zamanlarda dikkatleri tamamen üzerine çekiyor. Giray Altınok yeni dizi Prens ile izleyicilere oyunculuk performansını kanıtlıyor. Peki, Giray Altınok kimdir, Giray Altınok aslen nereli, Giray Altınok kaç yaşında?
Giray Altınok Kimdir? İzmir doğumlu olan Giray Altınok, Pamukkale Üniversitesi'nden Sosyoloji diplomasıyla mezun oldu. 2004'te İstanbul'a taşınarak Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk eğitimi aldı. Sinemadaki ilk çıkışını Tolga Örnek'in yönettiği "Kaybedenler Kulübü" filmindeki ressam karakteriyle gerçekleştirdi. Ardından aynı yönetmenin "Labirent" ve Mustafa Nuri'nin "Vücut" ve "GDO Kara Kedi" filmlerinde rol aldı. Ayrıca Kemal Uçar ile birlikte yazıp başrolünü üstlendiği "Tut Sözünü" filmi 2015 yılında vizyona girdi.
2013'te Cansu Diktaş ile birlikte "Şaft Tiyatro"yu kurdu. Şaft, 100 adlı oyunla başladı. Geçen yıl Giray Altınok'un kaleme aldığı ve yönettiği "Siz Tek Ben Hepiniz" adlı oyunu sahneledi. Altınok ayrıca Kanal D'nin BKM imzalı "Buyur Burdan Bak" adlı komedi programında da yer aldı. Sinema alanında ise "Aykut Enişte" filminde Cem Gelinoğlu, Ege Kökenli, Melis Babadağ, Ali Erkazan ve Ferdi Sancar ile birlikte rol aldı.
Altınok, tiyatro sahnelerinde de aktif bir şekilde yer aldı. 100, Buyur Bi'De Burdan Bak, Siz Tek Ben Hepiniz, İnsandan Kaçan, Yoruyorsunuz Bizi… Aferin Size! ve Mutluyduk Belki Bugüne Kadar gibi oyunlarda hem sahnede performans sergiledi hem de yazarlık yaptı.
Giray Altınok ve meslektaşı Cansu Diktaş, 7 yıllık ilişkilerini resmiyete dökerek nikah masasına oturdular. Çift, 2018 Eylül ayında İstinye'deki bir restoranda gerçekleşen kır düğünüyle hayatlarını birleştirdi.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ