Hürriyet, “İzmit’in gururunu” da satıyor!

02.06.2024 - Pazar 19:13

Değerli okurlarım,
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i yazmamdan sıkıldığınızı biliyorum.
Başlığı okuduğunuzda “Yine mi Hürriyet?” dediğinizi de duyuyorum.
Tamam da İzmit’te seçmen sayısı 2019’a göre 20 bin 645 artarken Hürriyet’in 4 bin 758 daha az oy almasını görmezden mi geleceğiz?
Bütçesi 1.250.000.000 TL olan İzmit Belediyesinin 100 milyon TL’si BEKTAŞ’a ait toplam borcu yaklaşık 1 milyar TL borcunu yazmayacak mıyız?
İcra mahkemelerinde alacaklı davası başlatan, alacaklarını tahsil edebilmek için belediyenin kapısında sıraya giren alacaklıların mağduriyetini kamuoyu ile paylaşmayacağız?
“Allah’tan korkarım. Adaletli ve şeffaf davranıyorum” diyen Fatma Hanımı eleştirmeyecek miyiz?
Değerli okurlarım,
Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi yazmamış olsaydı İzmitliler;
Bir: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “ÜCRETSİZ” dediği Yeşilova Çınar Çocuk Evinin aylık ücretinin BİN TL olduğunu,
İki: Nevzat Doğan döneminde “Tüysüzler Mahalle Konağı” olarak açılan binanın, “Tüysüzler Çınar Çocuk Evine” dönüştürüldüğünü, geçtiğimiz günlerde tabelasının “Canan Dağdeviren Çocuk Evi” olarak değiştirildiğini,
Üç: 2022 Ramazan ayında İzmit Belediye Meclisi gündemine alınan Alkollü İçki Ruhsatı maddesi ramazan sonrasına ertelendiğini,
Dört:  31 Mart’ta CHP İzmit meclis listesinin ilk sırasına yazılan, kontenjandan aday gösterilen, seçim sonrası başkan yardımcısı koltuğuna oturan 3 ismin 2020, 2021, 2022, 2023 yıllarında doğrudan temin yöntemiyle toplam 4 milyon 287 bin 779 TL fatura kestiğini,
Beş: Aralarında İBB İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin de bulunduğu İzmit Belediyesine kestiği faturaları tahsil edemeyen alacaklılardan  58 esnafın toplam 89 milyon 312 bin 321 TL’lik İlamsız İcra Takbi başlatıldığını,
Altı: 20 Nisan 2024 tarihinde yapılan meclis toplantısında muhtarlara dahi bilgi verilmeden köy tüzel kişiliğine ait olan 113 parselin CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla başkana satış yetkisi verilmesinin ardından, 7 Mayıs 2024 tarihli meclis toplantısında Arızlı, Akmeşe Atatürk Mahallesi, Sarışeyh, Bulduk, Süleymaniye Kurtdere’deki değerli arsa ve tarlaların satışından vazgeçtiğini ve satışı  iptal ettiğini öğrenemeyecekti.
Bakmayın siz İzmit Belediyesi tarafından servis edilen haberleri araştırmadan, doğru olup olmadığını sorgulamadan kes-kopyala-yapıştır habercilik yapanların Fatma Hanımı övmek için sıraya girdiklerine.
“Objektif gazetecilik” yaptığını söyleyen gazetecilerin, İzmitlilerin aklıyla dalga geçen, kamuoyunu yanıltan Fatma Hanımı koşulsuz şartsız desteklediklerine . 
Onlar varsın eleştiriye tahammülü olmayan hanımefendilerinin yanlışlarını yazmayarak okurlarını gerçekleri öğrenmekten mahrumbıraksınlar, gerçekleri öğrenmelerini engellesinler.
“Gündemi takip eden değil gündemi belirleyen”, gerçekleri yazan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesinin değerli okurları çok şanslı.
Galip Hoca, veli nimeti okurları Bizim Yaka Kocaeli Gazetesine sahip çıktığı sürece “Haberde Öncü, Yorumda Güçlü” haberlere imza atmaya devam edecek.
SATMALARA DOYAMIYOR!Değerli okurlarım,
Gelelim asıl konumuz “Hürriyet, ‘İzmit’in gururunu’ satıyor!” başlığına.
Önce “ gurur” kelimesi anlamını ve kimin ne söylediğini hatırlayalım;
Bir: TDK’na göre “Kendini beğenme, böbürlenme, kibir” anlamına geliyor.
İki: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyeleri ziyaretlerinde, “Bir siyasetçinin harcadığı paranın, yaptığı hizmetin hesabını vermek onur ve gururdur. Belediye başkanının parayı nereye harcadığını vatandaş bilmek zorunda” demişti.
Üç: İzmit Belediyespor Kadın Basketbol takımı Süper Lig’e yükseldiği 2023’te Başkan Hürriyet kupayı kaldırırken bakın ne söylemişti. “Kentimizi Süper Lig derecesinde temsil eden tek takım İzmit Kadın Basketbol Takımımız sadece bir spor takımı değil aynı zamanda şehrimizin GURURU, ENERJİSİ VE GELECEĞİDİR. Yeni sezonda da hep birlikte, kenetlenerek bu başarı hikayesini yazalım!”
Dört: Bugüne geldiğimizde Başkan Hürriyet, “Şehrimizin Gururu” dediği, 2023-2024 ING Kadınlar Basketbol Süper Lig’e yükselen, Süper Lig’de 4. olan, Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde eden “Potanın Perileri” İzmit Kadın Basketbol Takımı yarışma hakkını 31 Mart’ta CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyespor’a satacak. 
SONUÇ:
Başkan Hürriyet göreve yaptığı ilk dönemde İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımıyla yakından ilgilendi, her türlü desteği verdi. Potanın Perileriyle birlikte şampiyonluk kupasını kaldırırken şovunu da yaptı.
Alacaklıların kapısına dayandığı bugünlerde belediyenin neyi var neyi yoksa satmak konusunda kararlı olan, sosyal destek projelerini durduran Fatma Hanım,
satmalara doyamıyor.
Sezon sonrası kulübün satılacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Başkan Hanım,
 “Yeni sezonda da hep birlikte, kenetlenerek yeni başarı hikayesi yazalım!” demesine rağmen sözünde durmadı,  2024 Süper Lig’de 4. olan, Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde eden “Potanın Perilerini” kendisine yakışanı yaparak satma kararı aldı..
Hanımefendinin İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımını satması benim için sürpriz olmadı.
5 yılda nereye harcadığı bilinmeyen bütçe ve açıklanmayan borçları ilk olmadığı gibi son da olmayacak gibi görünüyor.
*************
 
Halkevi koltukları BSM Poliüretan’dan Değerli okurlarım,
Cumhuriyet’in simge, İzmit’in sembol yapılarından 1941 yılında inşa edilen
Halkevi Binası 83 yılda yoruldu ve yıprandı.
Son 10 yılda hazırlanan güçlendirme ve restorasyon projeleri değişik gerekçelerle yapılamadı.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un kararlı tavrı, ısrarı ve takibi, vali yardımcısı İsmail Gültekin ve YİKOB çalışanlarının 7/24 özverili çalışmalarıyla sona gelindi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında gazetecilerle Halkevi binasında bir araya gelen Sayın Vali, binayı gençlere “19 Mayıs hediyesi” olarak tahsis edileceğini açıkladı.
Özel olarak üretilen masif ahşap pencere ve kapıların takıldığını gördük.
Kulenin projede yapılan değişiklik nedeniyle dışının saç değil çelik kaplanacağından gecikeceğini öğrendik.
Yıllarca binlerce oyuna ve toplantıya ev sahipliği yapan çok amaçlı salonun balkonunda görmediğimiz orijinal parçanın yerine konmuş olması dikkatimi çekti.
TURKUAZ KOLTUKLAR HAZIRDeğerli okurlarım,
Hafta sonu Halkevi salonuna monte edilecek koltukları imal eden Türkiye’nin lider konferans koltuk üreticisi BSM Poliüretan Firma sahibi Besim Bulut ile konuştum.
Bursa’da faaliyet gösteren Besim Bey, 20 yıllık tecrübeyle atölyelerinde uzun ömürlü, dayanıklı ve vücut sağlığı da düşünülerek üretilen turkuaz renk 300 koltuğun hazır olduğunu, ambalajlı olarak depolarında bekletildiğini söyledi.
Aralarında Ankara Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi  ve Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nin de bulunduğu çok sayıda kültür merkezinin koltuklarını üreten BSM Poliüretan Firması önümüzdeki günlerde İzmit’e gelerek koltukların montajını yapacak.
Sayın Vali, İzmit Halkevi Gençlik Merkezi Tiyatro ve Konferans Salonunun turkuaz renk koltuklara oturan gazetecilere sahneden ilk açıklamasını yapacak.

YORUM YAZ