İsrail Türk Mallarını Boykot Kararı Aldı

05.06.2024 - Çarşamba 18:13

Türkiye ile İsrail arasındaki gerginlik, Hamas savaşıyla birlikte tırmanırken, İsrail'in önde gelen süpermarket zincirleri Türk malını satmama kararı aldı. İşte bu ilginç boykotun detayları:
Herkesin kullandığı İsrail malları ve markalarına karşı pek çok ülkede boykot uygulanıyor. Gıdadan giyime, temizlik ürünlerinden teknolojiye kadar birçok farklı kategoride bu boykotlar yaşanıyor. İşte Türkiye'de bulunan bazı İsrail malları, markaları ve İsrail'i destekleyen firmalar:
İsrail’in En Büyük Zincir Marketlerinden Boykot Kararı: Shufersal, Rami Levy ve Yochananof, Türk mallarını boykot ederek Türkiye ile tüm ticari ilişkilerini sonlandırdı.
Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ihracatın içinde sebze-meyve, demir, buğday, otomobil, elektrikli ev eşyaları, işlenmiş gıda ve plastik gereçler gibi çeşitli kalemler bulunuyor. İsrail malları boykotu, birçok market zinciri tarafından destekleniyor.
Türk Malları - Uludağ, Dimes, Pınar, Sütaş, Eti, Ülker, Kahve Dünyası, Tavuk Dünyası, Simit Sarayı, Pizza Lazza,
İsrail Gıda Ürün Markalarına Karşı Türk Gıda Markaları - Uludağ, Dimes, Pınar, Sütaş, Eti, Ülker, Kahve Dünyası, Tavuk Dünyası, Simit Sarayı, Pizza Lazza,
İsrail Kozmetik Ürünlerine Karşı Türk Kozmetik Ürünleri - Farmasi, Flormar, Golden Rose, Pastel, Gabrini, Arko Nem, Duru, Eyüp Sabri Tuncer,
İsrail Ayakkabı Markalarına Karşı Türk Ayakkabı Markaları - Hammer Jack, Greyder, Kinetix, Gezer, Scooter, Polaris, Aydi, King Paulo, Forelli, Lescon, YDS Ayakkabı, GÖN, Elle, Cengiz Pakel, Ziya, Shoe Tek, Nişantaşı Shoes, Lutvelizade, Luvi Shoes, Derimod, Bambi.
İsrail Giyim Markalarına Karşı Türk Giyim Markaları - Mavi, LC Waikiki, D’S Damat, Defacto, Sarar, Desa, Koton, Avva, Kiğılı, Colin’s, LTB, Damat & Tween, Yargıcı, Hatemoğlu, İpekyol, Penti, Derimod, Beymen, Network, Dilvin, Setre, Aker, Armine, Manuka, He-Qa, Twist, Lufian, Mudo, Ekol, Boyner, İmza, Collezione, Les Benjamins.

Kaynak: HABER MERKEZİ

YORUM YAZ