İYİ Parti’de istifalar devam ediyor

02.06.2024 - Pazar 11:13

İYİ PARTİ’DEN BİR İSTİFA DAHA31 Mart Seçimleri ardından gerçekleşen Olağanüstü Kurultay’da yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu olmuştu. Dervişoğlu’nun başkanlığı ardından devam eden istifalar ile İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı yönetimini yapılandıracağını duyurmuştu. Yakın zamanda istifa eden İYİ Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Met ardından ise Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Altan istifa etti. Altan, istifasını duyurduğu açıklamasında “Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülük’tür” ifadelerinde bulundu.
MEZHEBİM TÜRKÇÜLÜKTÜRAltan, istifası ile yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Hayatım boyunca ne doğrularımdan vazgeçtim ne de doğru bildiğimi söylemekten. İnandığım, güvendiğim, bana inanan ve güvenen insanları hiç yalnız bırakmamaya çalıştım. Hangi siyasi yapının içinde ne görevim olursa olsun kendimi tanıtırken hep " Yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeğe tenezzül etmeyecek kadar millî şuur ve gurura malik bir Türk’üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülük’dür " dedim. Siyasette beni bir yerlere ya da birilerinin yanına yakıştıranlara hep bu cümleyi hatırlattım.
6 YILDIR ARDINDAN İSTİFABugüne kadar ne faydam oldu, daha ne kadar olur bilmem ama hayatım boyunca ve gücüm yettiğince mücadeleye devam edeceğim. Hangi siyasi yapının altında mücadele edersem edeyim her zaman " Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülük'dür." diyeceğim. Amaç; fikirleri için mücadele edilecek en doğru yapının içinde olmaksa, insanlar bazen fikirlerini savundukları çatıyı değişmek zorunda olabilir. İşte bu duygularla İYİ Parti Kocaeli Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığından ve çeşitli kademelerde 6 yıldır hizmet vermeye çalıştığım İYİ partiden ayrılıyorum.
YENİ BİR BAŞLANGIÇ İlk günden itibaren benim için büyük ümit olan partimden ayrılırken bu çatı altında tanıdığım birbirinden kıymetli dostlarımdan, kardeşlerimden ve büyüklerimden helallik istiyorum. Her birine teşekkürü borç biliyorum. Bu benim için, kendi şahsi menfaatlerinden öte yüce Türk milleti için siyasi mücadele içinde olan insanlar ile bir ayrılık değil belki de yeni bir başlangıç olacak. Türkçülük için mücadele eden herkesle yolumuzun bir yerde kesişmesi ümidiyle esenlikler dilerim.”

YORUM YAZ