“Lojman zamları ev sahiplerini tetikleyecek”

06.06.2024 - Perşembe 16:14

MEMUR SEN’DEN AÇIKLAMAHükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı kamuda tasarruf tedbirlerinde sona gelinirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve tedbir paketini açıklamıştı. Kamu personelleri için başta servislerin kaldırılması olmak üzere birçok nokta mağduriyet oluştu. Personellerin sesi olmaya çalışan sendikaların konuya ilişkin açıklamaları devam ederken bugün Ulaştırma Memur-Sen Kocaeli Şubesi tarafından ‘Emekten tasarruf edilmez, kazanımlarımız engellenemez’ başlığında basın açıklaması düzenlendi. Ulaştırma Memur Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akkus tarafından yapılan açıklamada lojmanlara gelecek olan zammın vatandaşlar için de emsal teşkil edeceğini söyledi.
EV SAHİPLERİNİ TETİKLEYECEKUlaştırma Memur-Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akkus tarafından yapılan basın açıklaması: “ Uluslararası Sözleşmeler ile korunan ve 4688 sayılı Kanun ile yasal çerçevesi belirlenen Toplu sözleşme hükümlerimiz uygulanmıyor. Bugün burada bulunmamızın nedeni haklarımıza göz dikilmesidir. Sosyal Hak olan Lojman kiralarına ise fahiş artışlar yapılacağı açıklandı. Böyle bir yanlış Ev sahiplerini de tetikleyecektir, emsal teşkil edecektir. Ayrıca hizmet evi lojmanlar bu sosyal hayata etkisi düşünülmeden, artış kapsamına kesinlikle girmemelidir. Toplu sözleşme kazanımı olduğu göz ardı edilerek; Servis hizmetinin kaldırılmasını kabul etmiyoruz.
AKITLAN TERİN KARŞILIĞI VERİLSİNTasarruf Kurumlardan yapılabilir, yatırımlardan yapılabilir fakat memurun cebinden yapılamaz. Biz diyoruz ki; angarya olmasın, akıttığımız terimizin karşılığı verilsin, toplu sözleşme hükümlerimiz engellenmesin. Ocak ayında Lojman kiralarına yüzde 25 zam yapıldı. Bunun üzerinde bir daha zam yapalım, kamu görevlilerinin gelir sıkıntısını büyütelim diyorlar, kamu görevlisi bu gelirle; sadece devletin sosyal tesislerine gidebiliyor, sadece lojmanda hayatını ikame ettirebiliyor, sadece kamplarda ailesini tatile çıkarabiliyor. Bunlara müdahale edilmesi anlaşılabilir, hak verilebilir bir durum değildir.
ADİL BİR SEVİYEYE YÜKSELTİLSİNToplu Sözleşme İkramiyesinin kayıplarıyla birlikte iade edilmesini, servis hizmetine dokunulmamasını hatta daha da yaygınlaştırılmasını, koruyucu giyim kazanımımızın önündeki engellerin kaldırılmasını, fazla çalışma ücretinin yetersizliği dikkate alınarak artırımlı olarak ödenmesini, lojman, sosyal tesis ve kampların faydaları dikkate alınarak yaygınlaştırılmasını. Dereceye 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesini, emekli aylıklarında hak kayıplarının giderilmesini ve ücretlerin adil bir seviyeye yükseltilmesini istiyoruz.”
 

YORUM YAZ