Narlı Feribot İşletmeciliği halka arz ne zaman olacak? Narlı Feribot İşletmeciliği kaç lot verecek?

20.08.2023 - Pazar 15:08

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.; #narfe

•6.250.000 Lot
•Sabit Fiyat
•Tamamen EŞİT Dağıtım
•Tera Yatırım Liderlik Edecek
•Halka Açıklık %21.74 Olacak
•Tüm Kurumlardan Halka Arza Katılabilirsiniz
•Arz Onay Aşamasında
•İşlem Kodu: #NARFE


Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) halka arz edilecek. Şirket, toplam 6 milyon 250 bin lotu halka arz edecek ve halka açıklık oranı yüzde 21,74 olacak.

Narlı Feribot Halka Arz Sonrası BIST Kodu Ne Olacak?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. halka arz sonrası BIST endeksinde #NAFRE koduyla işlem görmeye başlayacak.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.'nin Halka Arz Gerekçesi

Şirketin halka arzı ile kaynak elde edilmesi, özkaynak yapısının güçlendirilmesi, şirket değerinin ortaya çıkması, kurumsal kimliğinin güçlendirilmesi, marka bilinirliği ve tanınırlığının pekiştirilmesi, şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerinin daha güçlü şekilde uygulanması hedefleniyor.

Halka arz sermaye artırımı ve ortak satış yöntemiyle gerçekleştirilecek olup, ortak satışı ile elde edilecek kaynağın kullanımı ortakların tasarrufunda olacak.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) Halka Arz Geliri Kullanım Yeri

Narlı Feribot halka arz olduktan sonra elde edilecek gelirin kullanım alanlarını da belirledi. Şirketin yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda halka arz gelirinin; Türkiye'de ve yurt dışında potansiyeli yüksek yeni hatların araştırma, fizibilite çalışmaları ve bu hatların faaliyetlerine başlayacak şekilde yapılması kapsamında yeni hat yatırımlarında kullanılması planlanıyor.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) Halka Arz Şekli Nasıl Olacak?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) halka arz şeklini sermaye artırımı ve ortak satış yöntemleriyle gerçekleştirilecek. Narlı Feribot halka arz şekli;

  • Sermaye Artırımı : 3.750.000 Lot
  • Ortak Satışı : 2.500.000 Lot (Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.) şeklinde olacak.

NAFRE Hisselerinde Fiyat İstikrarı Uygulanacak Mı?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) paylarının Borsa İstanbul'a kote olmasının ardından herhangi bir fiyat istikrarı uygulaması planlanmıyor.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) Halka Arz Eşit Mi, Oransal Mı?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) halka arzı ''eşit dağıtım'' yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özellikle küçük yatırımcılar eşit dağıtım yapılmasını istemektedir. Oransal dağıtım yönteminde yüksek sermayeli yatırımcılar daha büyük avantaj elde etmektedir. Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.'nin halka arz talep toplama tarihleri açıklandıktan sonra eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arza küçük yatırımcıların ilgisi yoğun olabilir.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.'nin Halka Açıklık Oranı Ne Kadar Olacak?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) halka arzında şirketin halka açıklık oranının yüzde 21,74 olması planlanmaktadır. Tüm lotların halka arz edilmesi halinde şirketin ulaşacağı halka arz oranı bu olacak.

NARFE Halka Arzında T1-T2 Bakiye Kullanımı

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) halka arzına katılacak olan yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanımı yapamayacak.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) Halka Arz Sonrasına Taahhütler

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.  tarafından alınan Yönetim Kurulu kararı ile, NARFE hisselerinin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından itibaren 1 yıl süreyle herhangi bir bedelli sermaye artırımı yapılmayacak. Şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyek. Ayrıca bu doğrultuda bir karar almayacağını ve Borsa İstanbul’a veya SPK’ya veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetler ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunmayacağı taahhüt edildi.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. bu süre boyunda ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair herhangi bir açıklama yapmayacağını ve borsa dışında yapılacak satışlarda satışa konu payların da bu sınırlamaya tabi olacağı taahhüdünü verdi.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) Halka Arzı Hangi Bankalarda?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) halka arzı yapılan çalışmalar sonucunda hangi bankalar üzerinden gerçekleştireceği açıklanacak. A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. halka arz çalışmalarını tamamlaması ve SPK onayının alınmasından sonra halka arza katılacak bankaların listesini duyuracak.

NARFE Halka Arz Sonrası Hangi Pazarda İşlem Görecek?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (NARFE) payları halka arz olmasının ardından Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.; Denizcilik ve Bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirketler grubu yapısıyla büyük bir organizasyondur.

Negmar, bir ticari girişim olması hasebiyle kar odaklı bir hizmet anlayışını doğal olarak benimserken, aynı zamanda hizmet ettiği ülkeye ve bu ülkenin vatandaşlarına da kazandırma ilkesiyle hareket etmektedir. Bu anlayış, sektördeki rakiplerin nerede durduğunu ve ne yaptığına bakılmaksızın, sektör tek oyuncu olarak kalması durumunda dahi değişmeyecek bir prensipler bütününden oluşmaktadır. Sahip olduğu kıymetleri tereddüt etmeksizin toplumun, milletin ve devletin hizmetine sunma konusunda en küçük tereddüt taşımayan iş anlayışıyla kendinden emin bir duruş sergilemektedir.

Negmar, kuruluş hikayesinden başlayarak dinamik bir girişimci ruhun eseridir. Bu ruh, Negmar'ın faaliyet gösterdiği sektörlerde oluşan yeni fırsatlar karşısında aktif bir rol oynamasına zemin hazırlarken aynı zamanda hem faaliyet gösterdiği sektörler hem de farklı sektörlerde gerek Negmar grup ticari faydası için, gerekse ülkenin toplam faydasına olacak şekilde fırsatlar oluşturulması konusunda da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek konusunda azimlidir.

Negmar kurulduğu günden itibaren tüm faliyetlerinde hesap verilebilir ve şeffaf olmayı ilke kabul edip kurumsal yönetim anlayışıyla hareket etmektedir. Kaliteli, modern, hızlı ve güvenilir bir hizmet anlayışıyla hareket ederken, kurumsal kadrosu ile her türlü sorunun çözümü için 7/24 çalışma yürütmektedir.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.'nin Sahibi Kimdir?

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş.'nin paylarının tamamına Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. sahiptir. Şirketin sermayesi 58 milyon 35 bin TL'dir. Bu payların tamamına Mehmet KOÇ sahiptir.

 

YORUM YAZ