O vakıf resmen kuruldu

06.08.2023 - Pazar 08:03

Bir süre önce ölen Abdulbaki Erol'un en büyük oğlunun yeni yapılanması olduğu belirtilen Serhendi Vakfı resmen kuruldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün "Serhendi İlim, Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nın kuruluşuna ilişkin duyurusu Resmî Gazete'de yayımlandı.

Vakfın kuruluşu İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 25 Temmuz 2023 tarihli kararıyla kabul edildi ve karar 31 Temmuz 2023 tarihinde kesinleşti.

Kuruluş kararında, İstanbul merkezli faaliyet gösterecek vakfın mal varlığı 200 bin lira ve vakfeden ise Halidimünevver Basın Yayın Dağıtım Sanayi Limited Şirketi olarak yer alıyor.

Vakıf yöneticisi olarak da Emre Aydın ismi görülüyor.

Vakfın henüz web sitesi bulunmuyor. Ancak sosyal medya hesaplarından bunların Mart 2023'te açıldığı bilgisi yer alıyor.

Vakıf bünyesinde Dehlevi Yayınları adı altında bir yayıncılık faaliyeti de bulunuyor. Web sitesi kuruluş aşamasında olan Dehlevi Yayınları'nın sosyal medya hesapları da Mart 2023'te açılmış.

Halidimünevver Ltd. 

Ticaret Sicil kayıtlarına göre İstanbul merkezli olarak 18 Ocak 2022 tarihinde kurulan Halidimünevver Ltd'in kurucusu da Emre Aydın görünüyor.

100 bin lira sermayeli şirketin kuruluş sürecindeki adresi Yenidoğan Mahallesi- Bayrampaşa- İstanbul olarak görünüyor. Ancak yaklaşık sekiz ay sonra şirket merkezi Düğmeciler Mahallesi- Eyüpsultan- İstanbul olarak değiştirilmiş.

Liderlik mücadelesi

"Menzil grubunun şeyhi" olarak bilinen Abdulbaki Erol, 12 Haziran 2023 tarihinde vefat etmişti.

Bundan kısa süre sonra bir üç oğlu arasında liderlik mücadelesi başladığı haberleri basında yansımıştı.

Haberlerde, gruba ait Semerkand Vakfı, Semerkand TV, Semerkand Yayınevi'nden ayrılan, en büyük oğul Muhammed Saki Erol ayrılarak Serhendi Vakfı çatısı altında yeni bir yapılanmaya gideceği bilgisi yer almıştı.

Abdulbaki Erol'un Haziran'da vefat etmesine rağmen, Serhendi Vakfı bağlantılı sosyal medya hesaplarının Mart ayında açılmış olması yapılanmanın daha önce başladığını, dolayısıyla kardeş arasındaki ayrılığın babalarının vefatından önce ortaya çıktığını gösteriyor.

YORUM YAZ