Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri Sorgulama : 2024 Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

05.06.2024 - Çarşamba 14:16

2024 yılında gerçekleştirilecek olan 20 bin öğretmen ataması için adaylar heyecanla sözlü mülakat yerlerini ve tarihlerini bekliyor. İşte MEB'in son açıklamalarıyla ilgili tüm detaylar:
Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için belirlenen sözlü mülakat yerlerini açıkladı. Adaylar, fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini e- Devlet ekranı üzerinden alabilecekler. Sınav giriş belgelerinde adayların sınava girecekleri komisyon numarası da yer alacak.
Sözlü Mülakatlar Ne Zaman Gerçekleşecek?2024 yılı 20 bin öğretmen ataması sözlü mülakatları 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Sınavlar, 20 ilde belirlenen merkezlerde yapılacak. Adaylar, başvurularını yaparken belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday arasında yer alarak sözlü sınava alınacaklar.
Mülakat Nasıl Yapılacak?Adayların sözlü olarak verdiği cevaplar, Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu ile puanlanacak ve sınav esnasında kamera kaydı alınacak. Ayrıca, adaylar elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri cevapları yazılı olarak da teslim edecekler.
Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?Sözlü mülakatlar gerçekleştirildikten sonra, adaylar e-Devlet ekranı üzerinden sonuçlara ulaşabilecekler.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ