Oksimoron Ne Demek? Oksimoron Kelimeler Nelerdir? Oksimoron Eş Anlamlısı Nedir? Oksimoron Örnek Cümleler

02.06.2024 - Pazar 17:13

Oksimoron ne demek, oksimoron kelimeler nelerdir, oksimoron eş anlamlısı nedir, oksimoron örnek cümleler nelerdir sorgusu kişiler tarafından sıklıkla yapılır. 
Oksimoron Ne Demek?Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılan tanıma göre, oksimoron, iki zıt anlam taşıyan ya da birbiriyle çelişen niteliklere sahip iki kelimenin bir araya gelerek kullanılmasıdır. Bu terim, özellikle edebiyatta anlamı pekiştirmek, duygu veya düşünceleri vurgulamak amacıyla kullanılan bir retorik figürdür. Oksimoronlar, bir konsepti daha etkili bir şekilde ifade etmek, okuyucunun dikkatini çekmek veya bir paradoksu vurgulamak için kullanılır.
Oksimoron Kelimesinin KökeniTürkçe'ye Fransızca'dan geçen bu sözcüğün kökeni Yunanca oxus (keskin) ve môros (aptalca) kelimelerinden gelir.
Oksimoron Kelimeler Nelerdir? Oksimoron Örnek CümlelerÇok azSabit değişkenAyrıntılı özetSessizliğin sesiSessiz çığlıkOrijinal kopyaÇareler çaresizGerçek yalanlarKalıtsal kısırlıkKöşeli daireMuhafazakâr devrimciTarafsız taraftarTadımlık ziyafetGecenin aydınlığıPaylaşılmış yalnızlıkYaşayan ölüGündüzün karanlığıGüneşin gölgesiKötü şansBuz yanığıDüzenli KaosDemokrat diktatörTatlı acılıkSiyah ışıkKaotik düzenKusurlu güzellik
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ