Onlar depremde ailesiz kaldı …

21.07.2023 - Cuma 20:17

Depremlerde en büyük ‘yıkımı’ çocuklar aldı. 3 bin 500 çocuk ya annesini ya babasını ya da her ikisini kaybetti. Çoğunluğu akrabalarının yanında yaşıyor. Ailesine ulaşılamayan 40 çocuk devlet korumasına alındı, bir çocuk evlat edindirildi, iki çocuk ise koruyucu aile yanında.

Türkiye, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremle sarsıldı. Deprem Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman başta olmak üzere 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Asrın felaketi olarak anılan depremde 50 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Şehirler yıkıldı, bazı bölgeler adeta haritadan silindi. Depremde en büyük dramı ise çocuklar yaşadı.
2500’Ü DEPREM BÖLGESİNDE
Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman başta olmak üzere deprem bölgesinde 3 bin 500 çocuk ya annesini ya babasını ya da her ikisini enkaz altında bıraktı. Yetim ve öksüz kalan 3 bin 500 depremzede çocuğun 2 bin 500’ü halen deprem bölgesinde birinci derecedeki akrabalarının yanında yaşarken, 1000’e yakın çocuk diğer illerdeki birinci derecedeki akrabalarının yanına gönderildi.

YORUM YAZ