Önlisans KPSS 2024 Ne Zaman?: Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Açıklandı

06.06.2024 - Perşembe 10:13

KPSS Önlisans sınavları, memur olmak isteyen adaylar için büyük bir öneme sahiptir. Bu sınav, 2 yılda bir düzenlenir ve adaylar, aldıkları puanlarla 2 yıl boyunca kamu kurumlarının açtığı kadrolara başvuru yapabilirler. Özellikle Önlisans mezunu adaylar için bu sınav büyük bir fırsat sunmaktadır. İşte, 2024 Önlisans KPSS sınavı hakkındaki detaylar:
Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi:
2024 KPSS Önlisans sınavı için başvurular 13 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Bu tarihler, adayların başvurularını tamamlamaları için belirlenen süredir. Başvuru yapacak adayların bu tarihleri dikkate almaları önemlidir.
2024 Önlisans KPSS sınavı, diğer KPSS oturumlarıyla birlikte çeşitli tarihlerde gerçekleştirilecektir. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ( EKPSS) 28 Nisan'da, Genel Yetenek-Genel Kültür- Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları ise 21 Temmuz'da yapılacaktır. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta gerçekleşecektir.
Ön Lisans mezunu adaylar için Önlisans KPSS 1 Eylül'de yapılacak. Ortaöğretim mezunu adaylar için KPSS Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Ayrıca, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı da 22 Eylül'de düzenlenecektir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ