Rüşvet olarak verilen parayı halka dağıttı

05.08.2023 - Cumartesi 12:36

Brezilya’nın Candido Mendes kentinde yerel meclis üyesi Sabaha Filho, Belediye Başkanının kendisine rüşvet verdiğini söyledi ve 300 bin Brezilya realini (yaklaşık 62 bin dolar) pencereden atarak halka dağıttı.

Candido Mendes Belediye Meclisi üyesi Sabaha Filho, kentin Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus'un kendisine istifa etmesi için 300 bin Brezilya reali tutarında rüşvet verdiğini açıkladı.

Filho, daha sonra çantasından çıkardığı banknotları Belediye binasının penceresinden atarak halka dağıttı. Filho’nun bu eylemi çevredekilerin büyük ilgisini çekti.

Filho, yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Rocha de Jesus’un kendisinin yerine yandaşı olan başka birini getirmeyi planladığını ve bunun için kendisine rüşvet verdiği söyledi. Filho, paraları pencereden atarken, “Bu para halkındır” diye bağırdı.

Olay sonrası basına konuşan Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus ise meclis üyesi Filho’nun iddialarını yalanlayarak, eylemi siyasî gösteri olarak nitelendirdi.

Duruma öfkelendiğini ifade eden Rocha de Jesus, iftira ve karalama suçları nedeniyle Filho’dan şikâyetçi olacağını söyledi.

YORUM YAZ