Seçim sürecinde teşkilatlarda atamalar gerçekleşmişti ! İYİ Parti Kocaeli’de yapılandırma

07.05.2024 - Salı 11:13

İYİ PARTİ KOCAELİ’DE ÇALIŞMA 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ardından Meral Akşener’in görevi bırakma düşüncesi ile İYİ Parti kongreye gitmişti. 4 adaylı kongrede Müsavat Dervişoğlu yeni genel başkan seçilmiş ve yeni bir dönem başlamıştı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Dervişoğlu’nun belirlediği yeni divan heyeti ile İYİ Parti’nin yükseliş dönemine gireceğini ifade ederken Kocaeli’de de seçim sürecinde kadrolarda yaşanan eksilmeler ve görevlerine devam etmek istemeyen isimler sonucunda teşkilatların yeniden kurulacağını duyurdu. İlçe teşkilatlarının tamamlanması ardından ise il yönetiminde de yapılandırma çalışmalarına başlanacak.
TEŞKİLATLAR YAPILANDIRILACAKAcur’un Kocaeli’de ki ilçe teşkilatlarına yönelik açıklaması: “Bilindiği gibi 31 Mart 2023 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri dolayısıyla meclis üyeliği veya belediye başkan adaylığı gerekçesiyle, birçok ilçemizde ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği düzeyinde eksilmeler yaşandı. Bu doğrultuda daha evvel kongreyle göreve seçilen birçok ilçemizde; atama usulüyle görev yapmak durumunda kalındı. Gerek seçimlerin bitmiş olması ve gerek ise partimizin olağanüstü kongrede yeni yönetiminin belirlemesiyle birlikte Kocaeli ilimizde de partimiz yeniden yapılandırılacaktır.
8 İLÇE BAŞKANI ATANMIŞTIÇayırova, Gölcük, Kartepe, Dilovası ve Körfez ilçelerimiz; ilçe başkanlarımızın adaylıkları sebebiyle “atama” yönetimler ile görevlerine devam etmekteydiler. Gebze, İzmit, Darıca ve Başiskele ilçelerimiz, kongrelerinden sonra ilçe başkanlıklarında yaşanan görev değişikliği sebebiyle yine “atama” yönetimler ile devam ediyordu.
İL YÖNETİMİ DE DEĞİŞEBİLİRDolayısıyla yukarıda bahse konu olan ilçelerimizde ilçe başkanlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde yeni dönemde görev almayı düşünmeyen arkadaşlarımızın yerine o ilçelerde teşkilatlarımız yeniden kurulacaktır. Derince, Karamürsel ve Kandıra ilçelerimiz ise seçilmiş oldukları yönetimleriyle birlikte bu zamana kadar çalışmalarını yürüttüler. Bundan sonraki süreçte de ilerleyen haftalarda yine devam etmek isteyen mevcut ilçe başkanlarımız yeni kadrolarını oluşturmak suretiyle atama yapılarak teşkilatlanmasını tamamlayacaktır. Sonrasında il yönetimi olarak bizlerde benzer bir çalışmanın içerisine gireceğiz.”

YORUM YAZ