Trump’a zehirli mektup yollayan kadın 22 hapis cezası aldı

18.08.2023 - Cuma 17:32

Fransız asıllı Kanadalı bir kadın, 2020 yılında dönemin Başkanı Donald Trump'a zehirli bir mektup gönderdiği gerekçesiyle ABD'de 262 ay, yani yaklaşık 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, mahkeme ayrıca, sanığın cezasını çektikten sonra ABD'den sınır dışı edilmesine karar verdi.

56 yaşındaki sanık, ocak ayında Washington'daki bir federal mahkemede "biyolojik silah kurallarını ihlal" suçunu kabul etmişti. Sanık, Eylül 2020'de Québec’teki evinde öldürücü bir zehir olan risin ürettiğini ve bunu ABD Başkanına ve sekiz Teksas yetkilisine gönderilen tehdit mektuplarına bulaştırdığını kabul etti.

Mahkeme dosyasına göre, Beyaz Saray posta tasnif merkezinde ele geçirilen zehirli mektupta Donald Trump "çirkin bir zalim palyaço" olarak nitelendiriliyordu.

"Vazgeç, bu seçimde aday olma" diyen 56 yaşındaki kadın, Trump'ın karar vermesine "yardımcı olmak" için mektubun içine "özel bir hediye" koyduğunu da ifade etmişti.

Sanık ayrıca, 2019 yılında yaklaşık iki ay boyunca yasadışı ateşli silah bulundurmaktan dolayı hapsedilmesinden sorumlu tuttuğu Teksas cezaevi ve polis teşkilatı çalışanlarını da tehdit etmişti.

Mektuplarını Kanada'da postaladıktan sonra ABD'ye giden kadın, sınır muhafızları tarafından dolu bir ateşli silah ve mühimmatla tutuklanmıştı.

YORUM YAZ