TÜBİFED Başkanı Necmettin Kırık Bilişim 500 Ödül Törenine katıldı

11.08.2023 - Cuma 08:44

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2023 araştırmasının sonuçları”, 9 Ağustos 2023 günü İstanbul’un yeni kültür, sanat, eğlence ve yaşam merkezi Fişekhane’de düzenlenen ödül töreniyle açıklandı.

24 yıldır kamu, bilişim firmaları, BT yöneticileri ve akademiyi bir araya getiren Bilişim 500 ödül törenine katılan TÜBİFED Başkanı Necmettin Kırık farklı kategorilerde dereceye giren bilişim firmalarına ödüllerini takdim etti.

Bilişim sektörünün kılavuz niteliğindeki araştırması olarak kabul edilen “Bilişim 500 – İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması” ödül töreninde başarılı sektör temsilcilerine ödüllerini takdim eden TÜBİFED’in Sakaryalı Başkanı Necmettin Kırık; “Bilişim sektörünün değerlendirilmesi ve ölçümlenmesi adına büyük öneme sahip ödül töreninin hazırlanmasında büyük emek veren Murat Göçe ve BT Haber ekibini tebrik ediyorum. Ödül töreninde dereceye giren, katma değeri yüksek ürünler üreterek ülke ekonomisine katkı sağlayan bilişim firmalarını, kıymetli yöneticilerini ve değerli meslektaşlarımızı tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

28 yıldır ‘Türkiye’nin Bilişim Sesi’ olan BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe’nin açılış konuşmasını yaptığı  Bilişim 500 Ödül Töreni programında, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan,  Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, Este Bilişim CTO’su Erdinç Kapucu, Iron Mountain Türkiye Genel Müdürü Gamze Ergün, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk, Nagarro+MBIS Satış Direktörü Umut Güney ve Sistem Global Satış ve Pazarlama Direktörü Serra Yılmaz konuşmalarıyla sektörün önemine dikkat çektiler.

Şirketlerin ciro bilgilerine göre genel ve kendi kulvarında sıralandığı araştırmanın sonuçlarında bu yıl bilişim sektörünün zirvesinde; Turkcell, Türk Telekom, Vodafone, Indeks Bilgisayar, Arena, Teknosa, Bilkom Bilişim, Armada Bilgisayar, Penta Teknoloji ve Lenovo Türkiye şirketleri yer alırken, sıralamaya giren şirketlerin 187’sinin yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme gösterdiği, en yüksek büyümeyi yüzde 501 ile yazılım şirketi Erka Grubu’nun gerçekleştirdiği belirtildi.

YORUM YAZ