Vali Yavuz: Sevginin yerine konacak duygu yok

08.05.2024 - Çarşamba 14:14

HAMİ AİLELERE BELGE VERİLDİKocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Kocaeli’de 2020 yılında başlattığı, Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi’nin Kartepe İlçe Programı Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleşti. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, İl Milli Eğitim Müdür Ömer Akmanşen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk’ün Vali Yavuz’a eşlik ettiği programda proje kapsamında ki öğrencilerin hazırladıkları eserler stantlarda sergilendi. Ormanya Kütüphanesi’nde gerçekleşen protokol konuşmaları ardından Kartepe Ilçesi’nde ki hami ailelere belge verildi.
SEVGİNİN YERİNE KONACAK DUYGU YOKSon olarak konuşan Vali Yavuz ise, şunları söyledi: “Ben özellikle evlatlarımızın elinden sımsıkı tutan, onları hayata hazırlayan, onlara sorun çözme becerisi kazandıran, özgüvenlerini geliştiren ve bu konuda katkı sunan herkese ama herkese şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten o kadar önemli bir faaliyet gerçekleştiriyorsunuz ki evlatlarımız sevgiyle buluşuyor. Elbette hayat hepimize eşit davranmıyor. Kimimiz daha ana karnında annesini ya da babasını kaybediyor. Hepimizin bir diğerine göre eksik kaldığı, noksan kaldığı bir yer var. Dolayısıyla sevgi ve şefkatin yerine konabilecek herhangi bir duygunun olduğunu asla inanmıyorum.
TOPLUMDAN BİZ SORUMLUYUZYalnız insanlar, insanlar sanal ortamlara mahkûm edilmiş durumda. Bu durumun getirmiş olduğu bu felaket çocuk ve gençlerimizi açık şekilde tehdit ediyor. O yüzden de biz hiçbir evladımızı feda edemeyiz. Biz eğer yeni baştan küresel güç Türkiye'yi inşa edeceksek Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonunu ortaya koyacaksak kaybedecek hiçbir çocuğumuz olamaz. Biz sorumluyuz. Çünkü bu şehrin valisi olarak bu şehirde olumlu ya da olumsuz her şeyden sorumlu olduğumuz gibi hakeza görüntüler oluyor. Belediye Başkanı seçilmişleri, atanmışları o şehirde görev alan herkes sokakta büyüyen herkes ama herkes bu toplumdan sorumludur. Biz Batı gibi bireyci değiliz.”

YORUM YAZ