Altın yükseliyor mu ? İşte uzmanlar açıkladı !

29.07.2023 - Cumartesi 09:39

Altın piyasasında dikkat çeken gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Altın yatırımcıları kazançlarını artırmış olsalar da gelecekte neler olacağına dair büyük bir merak hakim. Altın piyasasının nabzını en iyi tutanların kuyumcular olduğu bilinen bir gerçek. Altın konusunda deneyimli olan kuyumcular, zaman zaman önemli tüyolar paylaşarak yatırımcılara yardımcı olabiliyorlar. Bu tüyoları doğru bir şekilde yorumlayan altın yatırımcıları ise kazançlarını artırma şansı elde ediyorlar.

FİYATLAR YÜKSELECEK

Kuyumculardan gelen gram altın yorumlarına göre, fiyatların artmaya devam edeceği belirtiliyor. Kapalıçarşı esnafı Mehmet Özsoy, "Gram altında fiyatların yükseleceğini müşterilerimize söylüyorduk. Bize güvenerek gram altın yatırımı yapan müşterilerimiz kısa sürede kar elde ettiler. Ancak bu kazançlar burada bitmiyor. Daha fazlası gelecek. Göreceksiniz, gram altın bundan sonra artarak yükselecek. Arada geri çekilmeler olabilir, ancak bunların kalıcı olmayacağını artık bu piyasaya ilgi duyan herkes biliyor. Gram altın yatırımcılarını büyük sürprizler bekliyor," şeklinde konuştu.

TAHMİN İÇİN İKİ VERİ GEREKLİ

Gram altın fiyatları üzerine görüş bildiren başka bir kuyumcu esnafı Şenol Tevfik ise, "Gram altın fiyatlarının nereye varacağını görmek için iki veriye bakmamız gerekiyor. İlk olarak ons altının yükselmesini bekliyoruz. Diğer önemli etken ise dolar kurudur. Dolar kurunda kontrollü bir artış bekleniyor. Bu iki faktör gram altını destekleyerek yükselişini hızlandıracaktır. Örneğin, şu ana kadar ons tarafından yeterince destek alamadık ve yükselişler biraz sınırlı kaldı. Ancak bu durum yıl sonuna kadar devam etmeyecek. Bu yılın sonuna gelmeden gram altının 1.900 TL'yi göreceğini düşünüyorum. 2.000 TL'nin üzerine çıkması da sürpriz olmayacak," dedi.

kaynak : haber merkezi

YORUM YAZ