İtiraz YSK’ya taşındı: Balıkçı, "3 bin sayfa savunma verdik"

07.04.2024 - Pazar 15:13

İTİRAZ YSK’YA TAŞINDI Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Kocaeli İl Başkanlığı, Körfez’de geçersiz sayılan 5 bin oy sebebi ile oyların tekrar sayılması için İl Seçim Kuruluna ve İl Seçim Kuruluna sıra ile başvuru yapmış ve başvuruları reddedilmişti. CHP Kocaeli 5 Nisan Cuma günü itirazlarını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıdı. Bugün YSK’dan yanıt bekleyen CHP Kocaeli örgütü Körfez Ticaret Odası’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı, seçim kurullarına 3 bin sayfa savunma verdiklerini söyledi.
OYLAR YENİDEN SAYILSINBülent Sarı, konuşmalarında, “Bugün burada Körfezimizin iradesine sahip çıkmak için buradayız. Türkiye’de verilen bu kararlar sizlerin gözünün içerisine baka baka verilmiştir. Biz ayrıcalık istemiyoruz, Körfezimin iradesini Körfezimize verilmesini istiyoruz. Oylar yeniden sayılsın kara bulutlar kalksın istiyoruz. Bu seçimin galibi kimse burada alkışlayalım. Mücadelemiz devam edecektir.” İfadelerinde bulundu.
3 BİN SAYFA SAVUNMA VERDİK‘Tayfun Başkan’ sloganları ile karşılanan Balıkçı ise, “Hepiniz bu ramazan gününde bizlerle birlikte demokrasi mücadelesi veriyorsunuz. 21 Martta yapılan seçimlerde bir sürü şaibeye karışmış durumdayız. Sokak sokak dolaştık, hepinizin emeği çok bu mücadelede de yılmadan devam edeceğiz. Yeniden başlıyoruz. İlçe Seçim Kurullarına, İl Seçim Kuruluna, cuma günü de Yüksek Seçim Kurulu'na yaklaşık 3 bin sayfa savunma verdik. İnanıyorum, bunların hiçbirine bakmayacaklar” ifadelerinde bulundu.
2 dakikalık ıslık ve alkış protestosu edildi.

YORUM YAZ