Kocaali’de denize girmek yasaklandı !

27.07.2023 - Perşembe 10:17

Büyükşehir Belediyesi'nin dün uyarısını yaptığı doğrultuda Sakarya'nın Karadeniz kıyılarında RİP (Çeken) akıntısı tehlikeli boyutlara ulaştı. Karasu ve Kocaali'de denize girişler yasaklandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi dün yaptığı açıklamada 3 gün boyunca RİP akıntısının tehlikeli olmasının ve dalga boyunun 1 metreyi aşabileceği uyarısında bulundu.
Bu süreçte cankurtaran kulübelerine kırmızı bayrak çekileceği de belirtilirken Karadeniz kıyısındaki ilçelerde denize giriş yasağı haberleri gelmeye başladı.

MEDYABAR'ın edindiği bilgiye göre Karasu ve Kocaali ilçelerinde kaymakamlıklar tarafından ikinci bir talimata kadar denize girişler yasaklandı.
Kaynarca Kaymakamlığı ise henüz bu yönde bir karar almadı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaranlar Karasu ve Kocaali sahil şeridinde denize girenleri çıkarmaya başladı.
Polis ekipleri de sahil çevresinde görev yapmaya başladı.

KANDIRA'DA DA YASAKLANDI

Öte yandan Kandıra Kaymakamlığı resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, "Olumsuz hava ve deniz şartları sebebiyle bugün içinde Kandıra ilçemizde bulunan tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemelerini önemle rica ederiz" denildi.

YORUM YAZ