Küresel Isınma ülkeyi mahvediyor !

27.07.2023 - Perşembe 10:44

Küresel ısınmanın getirdiği sıcaklık artışı Türkiye'de orman yangınlarını artırırken, Akyazı'da bir fındıklık alanında çıkan yangın sigara izmariti sebebiyle başladı. Muhtar Murat Çakmakçı, vatandaşları sigara izmaritlerini atma konusunda uyardı

Küresel iklim değişiklikleri nedeniyle yaz aylarında ortalama sıcaklıkların artması, Türkiye'nin ormanlarını kuruyor ve yangın çıkma ihtimalini artırıyor. Bu durum, hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı bugünlerde, özellikle Akdeniz ve Güney Ege sahillerinde çok sayıda orman yangınına sebep oluyor.
Yaz aylarında yangın riskinin yüksek olduğu bir dönemde, Akyazı Kuzuluk Orta Mahalle'de bir sigara izmariti, fındıklık alanda yangın çıkmasına neden oldu. Olay, mahalle muhtarı Murat Çakmakçı tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Muhtar Çakmakçı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre yangın, büyük olasılıkla yol kenarına atılan bir sigara izmariti nedeniyle çıktı. Çakmakçı, "Bu sabaha karşı olan konu buyrun defalarca uyarıyoruz. Büyük bir ihtimal yol kenarına atılan sigara izmariti yüzünden vatandaşın fındıklıktaki otların yanması nedeniyle fındıklığa zarar verdi." dedi.

Tehlike Büyüyebilirdi: Evler de Yanabilirdi

Çakmakçı, yangının daha da büyük bir felakete dönüşme potansiyeli olduğunu belirtti ve "Allah göstermesin! Evler de yanabilirdi. Vatandaşımız tesadüfen gördü. Tekrar söylemekte fayda görüyorum. Bırakın ateş yakmayı, lütfen elinizdeki sigara izmaritini dahi atmayın. Sağa sola söndürün. Ortalık barut gibi." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ