Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Kimdir?

08.05.2024 - Çarşamba 02:14

Mustafa Bozbey kimdir, Mustafa Bozbey kaç yaşında, Mustafa Bozbey nereli, Mustafa Bozbey aday olacak mi, Mustafa Bozbey şimdi ne yapıyor, Mustafa Bozbey hangi parti soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başladı.
MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?Mustafa Bozbey, 1962 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi'nde doğdu. İlkokul eğitimini Özlüce İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde sürdürdü. Yüksek öğrenimine 1980 yılında Anadolu Üniversitesi'nde başlayan Bozbey, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve aynı okulda yüksek lisansını tamamlayarak "İnşaat Yüksek Mühendisi" unvanını aldı.
Meslek hayatına projecilikle başlayan Mustafa Bozbey, daha sonra taahhüt işleri alanında faaliyet gösterdi. 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu ve pek çok toplu konut projesini Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da hayata geçirdi. 1996 yılında şirketi Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne dönüştürdü.
Siyasi kariyerine ise 1999 yılında Demokratik Sol Parti'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılarak başladı. Bu seçimlerden zaferle çıkan Bozbey, Nilüfer'in üçüncü belediye başkanı oldu. Ardından 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de başarılı bir şekilde Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü.
Mustafa Bozbey, siyasi kariyerinin yanı sıra çeşitli kuruluşlara üyelikleriyle de dikkat çekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası üyeliği gibi birçok farklı sivil toplum kuruluşuna katkıda bulunan Bozbey, çeşitli ödül ve başarılarla da ödüllendirilmiş bir isimdir.
Ayrıca, Mustafa Bozbey'in aile hayatı da merak ediliyor. Bozbey, Seden Bozbey ile evli ve Side isminde bir kız çocuğunun babasıdır. 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ