Şehit Hava Pilot Albay Uğur Yıldız Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

04.06.2024 - Salı 15:13

Şehit Hava Pilot Albay Uğur Yıldız Kimdir?Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim uçuşu için havalanan SF-260D tipi eğitim uçağı, Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'ne düştü. Bu elim kazada Pilot Albay Uğur Yıldız ve Pilot Albay Gökhan Özen şehit oldu. Şehit pilotlardan biri olan Uğur Yıldız’ın Kastamonu’nun Daday ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu açıklandı.
Cenaze Töreni ve Taziye MesajlarıŞehit Pilot Albay Uğur Yıldız için düzenlenecek cenaze töreniyle ilgili detaylar henüz açıklanmadı. Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kayseri'deki eğitim uçuşu sırasında yaşanan kazada şehit düşen kahraman pilotumuz Pilot Albay Gökhan Özen ve Uğur Yıldız'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Uğur Yıldız’ın Nereli?Şehit Hava Pilot Albay Uğur Yıldız, Kastamonu’nun Daday ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. 
Kayseri’deki Uçak Kazası DetaylarıKayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan kalkış yapan SF-260D tipi eğitim uçağı, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'ne düştü. Milli Savunma Bakanlığı, kazada iki pilotun şehit olduğunu duyurdu ve olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.
Şehit Hava Pilot Albay Uğur Yıldız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ