Sıcaktan kavruluyoruz, hazır olun!

15.07.2023 - Cumartesi 10:14

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bir haftadır Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının yarın itibariyle etkisini kaybedeceği söylenmişti. Ancak hava sıcaklıklarının normale dönmesini bekleyen vatandaşlara kötü bir haberimiz var. Türkiye bu haftada itibaren yeni bir sıcak havanın etkisine girecek.

Afrika üzerinden gelen ve El-nino, El-Bahur gibi isimlerle anılan sıcak hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alarak adeta kavurmuştu. Afrika'dan gele nsıcak hava dalgasının 16 Temmuz'dan itibaren etkisini kaybedeceği duyurulmuştu. Sıcak hava normale dönmeden yenisi başlayacak.

"SICAKLIK REKORU KIRILACAK"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, tüm Türkiye ve İstanbul'da derecelerin rekor seviyeleri gösterdiğini ve önümüzdeki hafta tekrar artacağını belirtti. Sıcaklık artışlarını adım adım takip eden Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Tek, "22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz. Orada da sıcaklık rekorları veya egaleleri, aynı sıcaklık değerlerinin tekrarları görülebilir." ifadelerini kullandı.

O TARİHLERDE TEKRAR KAVRULACAĞIZ

Laboratuvar Başkanı Adil Tek, önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının tekrar rekor seviyelere yükselebileceğini belirterek "İstanbul için bugünden itibaren sıcaklıklarda 5-6 derece düşüşü gözleyeceğiz. Sıcaklıklar bugünden itibaren kademeli olarak düşecek. Mevsim normallerindeki değerlerine gelecek. Ama önümüzdeki hafta 22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz. Orada da sıcaklık rekorları veya egaleleri, aynı sıcaklık değerlerinin tekrarları görülebilir. Bunun sebebi Kuzey Afrika kökenli sıcak hava dalgasının akışı üzerimize doğru gelmeye başladı çarşambadan beri. Yarından sonra oradaki akışlar biraz daha yön değiştirecek. Kuzey'li akışlara bırakacak yerini. Kuzey'den gelen akışlarda sıcaklık değerlerini düşürmüş olacak. Yakınlarda da kuvvetli yağışlar yok. Bu sıcak hava devam edecek gözüküyor. Tabi ki yaz değerleri civarında. Bu hafta olduğu gibi önümüzdeki hafta da bir sıcak hava dalgası tekrar göreceğiz gibi gözüküyor." diye konuştu.

 

 

YORUM YAZ