SARBAŞ’a 25 milyon TL sermaye aktarılacak! Ünlü: Şirket istifa etti de haberimiz mi yok?

07.05.2024 - Salı 17:14

CUMHUR İTTİFAKI ŞERH KOYDUİzmit Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı bugün İzmit Belediyesi’de gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığında gerçekleşen mecliste 22 gündem maddesi görüşüldü. Fevziye Camii umumi tuvaletinin 2026 yılında bitecek olan ihalesinin iptal edilmesi oy birliği ile kabul edildi. İzmit Belediyesi’nin 170 milyon TL kredi çekme talebi ve SARBAŞ’a aktarılacak olan 25 milyon TL sermaye arttırımına AK Parti ve MHP Meclis Üyeleri şerh koyarken maddeler oy çokluğu ile meclisten geçti.
KOMİSYONDAN MİZAN GELMEDİAK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin şerh koyduğu 2 maddeden biri olan SARBAŞ’ın 25 milyon TL sermaye arttırımı yetkisi ile ilgili söz alan Okan Karagöz, “Mizanlarımı talep ettim. Şu an herhangi bir dükkana ortak bile olsanız, borcu var mı diye sorarsınız. Bizlerde SARBAŞ’ın durumunu sormak istedik. Meclise az kaldı ve yetmez diye mizan elimize gelmedi. Şirketlerle alakalı bilgimiz olmadığı içi 25 milyon TL gibi para olduğu için belirsizlik üzerine şerh koyduk. Amacımız önünü kesmek değildi. Meclisten komisyona sevk edilmesi daha detaylı incelenmesi içindi. Ama bize komisyonda detay verilmeyecekse komisyonunun amacı kalmaz. O zaman direkt mecliste oylayalım bitsin” şeklinde konuştu.
HER BİLGİ İSTENDİĞİNDE HİKAYE Mİ ANTACAKINIZ?Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP’li Serdar Atasever, Karagöz’e cevap vermek üzere kürsüye çıktı ve konuşmasına fıkra anlatarak başlayarak, “Sermaye arttırımı hem ayni olacak hem de parasal olacak. Sermaye arttırışı daha önce de meclise gelmişti. Sermaye arttırımları zorunludur. Arkadaşlarımızla da bu yola çıkarken söyledik, hak yemeyeceğiz ve hakkımızı da yedirmeyeceğiz. SARBAŞ’a sermaye aktarımı yapmamak şirketi iflasa sürüklemek demek olur” ifadelerinde bulundu. Karagöz, ise “Şimdi bu tip konular önemli. Sermaye arttırışı borcun oluşu ya da olmayışı bizim bilgimiz dahilinde olması gereken konular. Biz her bilgi istediğimiz de Serdar Bey bize hikaye anlatacaksa bu dönem uzar” dedi.
ŞİRKET İFLAS MI ETTİ?AK Partili Hayrettin Ünlü ise şunları söyledi: “SARBAŞ şirketi ile ilgili daha önce de Sermaye artışı konusu gelmişti. Oy birliği ile müdürlüğe iade etmiştik. SARBAŞ şirketinin mizanlarını incelediğimizde kafeleri işleten şirket 10 milyon TL zarar etmişti. 9’uncu ay sonunda ise 35 milyon TL borcu vardı. Siz SARBAŞ gibi kafeleri işlettiğiniz kafeler için 25 milyon TL gibi sermaye arttırımı istiyorsunuz. 170 milyon TL kredi çekerek onun 25 milyonunu da SARBAŞ’ aktarmaya çalışıyorsunuz. Şirket iflas etti de bizim mi haberimiz yok? Bunları soruyoruz.”
SERMAYEYİ AYNI OLARAK AKTARACAĞIZHürriyet, Ünlü’ye şöyle cevap verdi: “SARBAŞ, biz iktidara gelmeden önce hiçbir işletmesi olmayan ve sadece araba kiralamak için bütçe harcayan bir şirketti. Biz halk odaklı bir şirket haline getirerek işletmeler açtık. Özellikle bir şeyi düzeltmek isterim, biz 170 milyon TL kredi çekmek istemiyoruz. Biz belki de çekmeyeceğiz. İhtiyaca göre çekilecek. Biz şu an da sermaye aktırıyoruz diye de 25 milyon TL de aktarmayacağız. Ayni yapacağız. Kafelerde kullanılan bardak çanaklar var. Bunlar için bir kısım sermayeyi ayni olarak aktaracağız.”

YORUM YAZ