Vali Yavuz, “Sokak hayvanlarıyla ilgili herkes yasanın vermiş olduğu görev ve sorumlulukları yerine getirecek”

07.05.2024 - Salı 17:14

“ÜLKE TARİHİNDE EN BÜYÜK YAKALAMA 608 KİLO KOKAİN”Kocaeli’nin huzur ve güvenliği için birçok konunun görüşüldüğü, istişarelerin yapıldığı Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Vali SeddarYavuz başkanlığında Karamürsel Alp Salonunda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, “İlimizde bir ay içerisinde 10 terörle ilgili operasyon gerçekleştirilmiş 24 gözaltı yapılmış, 1’i biri tutuklanmış, 23’üde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düzensiz göçle de mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda 15 göçmen kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirilmiş. 16  organizatör yakaladı. 8 organizatör tutuklandı. 436 düzensiz göçmenden de 1 ay içerisinde yakalandı. Uyuşturucuyla  mücadelede du dönem içerisinde 577 operasyon, 718 kişi gözaltına alınırken, 50 kişi tutuklandı. 26 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özellikle Kocaeli Emniyet Müdürlüğümüz Tekirdağ, Antalya dahil olmak üzere Günlerce süren ve meşakkatli bir çalışma sonucunda neredeyse ülkemiz tarihindeki üçüncü en büyük yakalamayı, kokain yakalamasını gerçekleştirdi. 608 kilo kokain, Altı yüz sekiz kilogram kokain, 1 kilo 557 gram esrar, 264 sentetik ecza, 404 ectasy hap,671 gram metmfetamin, 1 kilo 312 gram skunk, 5kiloya yakın bonzai, 716 kenevir ve diğer uyuşturucular ele geçirildi.
“4 BİN 396 ASAYİŞ OLAYINDA 584 KİŞİ YAKALANDI”Organize suç çetelerine yönelik 5 operasyon gerçekleştirildi. 11 gözaltı yapıldı. Kaçakçılıkla mücadelede 23 operasyon gerçekleştirildi. 5 kişi gözaltına alındı. 94 tabanca, 31 kurusıkı, 599 paket kaçak sigara,  15 av tüfeği,  55 kesici alet, 850 civarında sahte parfüm ele geçirildi. Mali suçlara yönelik 5 operasyon gerçekleştirildi. 3 gözaltı yapıldı. 4 bin 396 asayiş olayında 584 kişi yakalandı. 4 bin 929 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Çeşitli algı organizasyonlar, propagandalar olmak üzere 21 çalışmada 13 şahıs adli işlem gördü.
“MADDİ HASARLI YÜZDE 8, YARALANMADA YÜZDE 7 DÜŞÜŞ”İlimizde elektronik denetleme sistemi kısa adı EDS alan uygulama on beş Nisan 2024 tarihinden itibaren çalışmaya başladı. 8 hız koridoru, 21 kırmızı ışık ihlal sistemi, 19 park yasağı ihlal sistemi entegre edildi. 15-21 Nisan tarihleri arasında ihlallerin maalesef yüzde 40’ı kırmızı ışık ihlali. Bu kabul edilebilir bir oran değildir. Bu trafik kazalarının yaralanmalarının en önemli sebebidir. Kırmızı ışıkta tolerans göstermemiz mümkün değildir. Bir haftada 12 bin 265 trafik ihlali meydana geldi. 4 bin 818 kırmızı ışık ihlali oldu. Maddi hasarlı kazalarda yüzde 8, yaralanma sayısında yüzde 7 oranında düşüş meydana geldi. Kaza yerinde vefat eden 11 vatandaşımız var.
“BELİRLİ BÖLGELERE KISITLAMA GETİRECEĞİZ”Ormanları kendimizi korur gibi korumak, gözümüz gibi bakmak elbette bizim en vazifemiz olması gerekir. Bu kapsamda dört yıldır önemli tedbirleri aldık, uyguladık. Ve geçen TÜBİTAK yangını dışında büyük yangınlara müsaade etmedik. Bu yıl içerisinde de daha sonra tarihini açıklayacağımız bir süreç içerisinde ormanlık alanlara, özel hassas olarak nitelendirdiğimiz belirli bölgelere girişlerde kısıtlamalar getireceğiz Aklına esen çadırını alıp kimseye haber vermeden kamp yapması, ateş yakması gibi konuların kabul edilebilir olduğunu asla düşünmüyorum. Bu nedenle akciğerlerimizde olan ormanları her bir kardeşimizin gözü gibi koruması ve bakması gerekir. Bizim mesire alanlarımız var. Kamp alanlarımız var. Rotalarımız var.
“TURİZM KENTİ OLARAK TANIMLAYABİLİRİZ”Geçen yıl 2 milyon 400 bin geceleme bu şehirde gerçekleşti ve 400 bini yabancıydı. Artık biz yavaş yavaş Kocaeli turizm kenti olarak da tanımlayabiliriz. O yüzden turizmle ilgili de yine toplumun tüm kesimlerine birlikte tedbir alıyor. Özellikle şehrimize gelen misafirlerimizin kültürümüzü tanıması ve bu şekilde harcama yapması şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunması için yine tekrar devam ediyoruz. Özellikle her gördüğünü yabancı ya da göçmen zanneden ve bu insanlara karşı olumsuz tavır sergileyebilecek olan kardeşlerimize ikaz ediyoruz. Çünkü bizim mobil göç noktalarımız var. Dolayısıyla mobil göç noktalarıyla birlikte biz zaten şehrimize gelen yabancıların soruyoruz. Anında yasal giriş olup olmadığına bakıyoruz. Ve yasal girişi olan eğer bir turist ise de onları huzursuz etmeden işlemlerini tamamlayarak şehrimizde tatil yapmalarına imkan sunuyoruz.
“OT VE ANIZ VE ARTIK YAKILMASINI YASAKLIYORUZ”Özellikle bir kez daha çiftçilikle uğraşan kardeşlerimize otlarını yakmamalarını bir kez daha rica ediyorum. Özellikle şu anda anıt mevsimi değil. Ancak toprak temizleyen, tarla temizliği gerçekleştiren kardeşlerimiz, bunları imha etmeye yol olarak yapmayı tercih ediyor. Ve maalesef biraz önce söylediğim iklimdeki değişiklikler vesilesi de yangınlara sebebiyet veriyor. Bir kez daha bununla ilgili duyuruyu gerçekleştireceğiz. Kesinlikle ot, anız artık yakılmasını yasaklıyoruz ve bununla ilgili idari para cezalarını kesinlikle uygulayacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bütün bağladığımız tedbirler Kocaelili kardeşlerimizin huzuru ve güvenliği için, ormanlarımızın yok olmaması için.
“YASANIN VERMİŞ OLDUĞU GÖREV VE SORUMLULUKLAR”Sokak hayvanlarıyla ilgili özellikle konuyu tekrar konuşacağız. Hangi belediyenin barınağı var, hangisi kısırlaştırmayı az yapıyor, çok yapıyor, bütün bunları detaylı bir şekilde çalışacağız. Ve mevzuatımızda görev olarak tevdi edilmiş tüm hususların gerçekleştirilmesi için denetim ekiplerimiz sahada olacak. Dolayısıyla herkes yasanın vermiş olduğu görev ve sorumluluklarını yerine getirecek. Öncelikle tekrar ediyorum. Vatandaşlarımızın sokakta güvenle dolaşmasını sağlayacak her türlü tedbiri almak bu şehrin valisi olarak başta benim ve buradaki çalışma arkadaşlarımın görev ve sorumlulukları arasında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ