Türker İnanoğlu Kimdir? Türker İnanoğlu Nereli? Türker İnanoğlu'nun Hayatı ve Biyografisi

07.05.2024 - Salı 01:14

"Türker İnanoğlu kimdir, Türker İnanoğlu nereli?" soruları Türker İnanoğlu'nun vefatının ardından en çok araştırılan konular arasına girdi. İşte, Türker İnanoğlu'nun hayatı ve biyografisi...
Türker İnanoğlu Kimdir?Türker İnanoğlu, 1936 yılında Karabük-Safranbolu'da doğmuştur. Sinema dünyasına ilk adımlarını 1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken atmıştır. 1959 yılında "Senden Ayrı Yaşayamam" filmiyle yönetmenlik kariyerine başlayan İnanoğlu, 1960 yılında kendi yapım şirketi olan Erler Film'i kurarak Türk sinemasına büyük katkılar sağlamıştır. Erler Film ile 200'den fazla film yapımcılığı ve 66 uzun metrajlı film yönetmenliği yapmıştır.
Türk sinemasına 1950'lerden itibaren önemli eserler kazandıran İnanoğlu, 1979 yılında Ulusal Video şirketini kurarak video kaset dağıtımını Türkiye'de başlatmıştır. Ayrıca, İnanoğlu'nun Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması, Şişli'deki Kent Sineması, Kavacık'taki Boğaziçi Sineması'nın sahibi olduğu bilinmektedir. 2005'te ise Türker İnanoğlu Maslak Show Center (TİM) adlı bir gösteri merkezini hizmete açmıştır.
Türker İnanoğlu'nun Türk sinemasında önemli eserler arasında "Hababam Sınıfı" serisi, "Davaro", "Şabanoğlu Şaban", "Kibar Feyzo", "Çöpçüler Kralı" gibi filmler bulunmaktadır. Ayrıca, " Sultan", "Yılanların Öcü", "Bizim Aile" gibi televizyon dizilerinin de yapımcılığını üstlenmiştir.
Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAZ